St. Bededags avisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
22-12-2021

Rekord for booking af feriehuse i julemåneden

Rekord for booking af feriehuse i julemåneden Det er især tyske gæster, der holder jul i de danske sommerhuse.

Tekst: Presse – Foto: Poul Nymark

Der er lagt op til mange jule- og nytårsfester i feriehusene i år, hvor der sættes rekord i antal bookinger for december måned. Det er især tyske gæster, der har planlagt juleferien i danske feriehuse.
Mens kalenderlysene tæller ned til 24. december, er kalenderne så fulde i de danske feriehuse, at det sætter ny rekord i antal bookinger for december nogensinde.
22.669 husuger er der booket i alt, hvilket er næsten dobbelt så mange som i 2016, hvor antallet lød på 11.818.

Tyske gæster
Det tal er steget hvert år siden, og det er især tyskerne, der fyrer op i pejsen i feriehusene over juleferien.
- Der er tradition for, at mange tyskere holder deres juleferie i danske feriehuse, men i år har rekordmange altså udsigt til at indtage julemiddagen og hoppe ind i det nye år i et dansk feriehus. Det skyldes nok, at feriehusene giver mulighed for ferie i en privat sfære med god afstand til andre, hvilket er eftertragtet i disse COVID-19-tider, siger Paul Lubson, specialkonsulent i Danmarks Statistik.
Hvor danskere står for 4.593 bookede husuger i december, har de tyske gæster booket 17.276 husuger.

Fejrer nytår i Danmark
Dykker man ned i de enkelte dage i december, er der en tydelig forskel på feriemønstret for de danske og tyske gæster i dagene omkring jul og nytår.
Antallet af overnatninger ligger stabilt for begge nationaliteter de første uger af december, og man ser en markant stigning i dagene lige inden jul, men så stopper ligheden i opholdene herefter.
- De danske gæster topper lillejuleaften og juleaften med lige over 2.000 huse booket begge dage. Men mens mange danskere pakker julegaverne sammen og begynder at rykke hjem igen allerede 1. juledag, bliver de tyske turister ved med at komme hertil for at hoppe ind i det nye år på dansk grund, siger Paul Lubson.
- Faktisk topper tyskernes bookinger for december nytårsaften. I hele 12.474 danske feriehuse kan tyske gæster se frem til at byde det nye år velkomment, tilføjer han.

 

Læs flere nyheder