Sommeravisen er på gaden - og online. Du kan læse Sommeravis 3 her

 

 

http://
Artikel
08-04-2019

Saltum byder på kunst

I forbindelse med Saltum Festdage den 11. og 12. maj, bliver Saltum by omdannet til et kæmpe Kunsthåndværkermarked med et hopetal af aktiviteter.
I centrum af Saltum vil man kunne opleve 3 store telte med alverdens unika kunst. Bl.a. keramik, billedekunst, uldprodukter, tøj og pileflet.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse 

Traditionen tro vil den 2. weekend i maj byde på masser af spændende oplevelser i Saltum by. 
Torvet midt i byen, vil bl.a. huse 42 dygtige kunsthåndværkere, fordelt på tre store telte, der alle udstiller og sælger af deres unikke produktioner. - Her vil man bl.a. kunne finde uld, forarbejdet på en mængde forskellige måder. Tekstiler, som er anvendt på nye utraditionelle måder, til såvel tøj som til billedkunst. Mange forskellige former for keramik. Træarbejder i spændende udformninger og smykker i utallige spændende materialer. Det oplyser Lis Damgaard, der er én af tovholderne på den hyggelige weekend. Hun fortæller endvidere, at der ligeledes vil være boder med salg af lækkert økologisk pålæg, kødvarer og forskellige specialiteter som sennep og pesto. 

Egnssamlingens aktiviteter 
Går man over hovedvejen vil man finde endnu flere kunsthåndværkere på det lille torv i forbindelse med Egnssamlingens Café. Ti kunsthåndværkere udstiller her deres unikke kunsthåndværk.
På dette lille torv, vil der desuden være opstillet en pølsevogn og Egnssamlingens gamle mælkevogn vil i dagenes anledning være lavet om til en ølvogn, hvor der serveres dejlig kold fadøl.
I Egnssamlingens Café kan man begge dage få stillet både sin sult og tørst. Der vil ligeledes være harmonikamusik søndag middag.  
Egnssamlingen vil begge dage slå dørene op til deres mange spændende udstillinger og husets mange frivillige vil bemande de arbejdende værksteder, hvor de gamle håndværk bliver levendegjort. 
Smedjen gløder, vævene og spinderokken bliver trådt og købmanden vejer kandis og bolsjer af på den gamle vægt. Der vil være gratis entré i forbindelse med Festdagene. 

Flere spiller med 
Husflidsskolen udstiller arbejder i trædrejning, knipling og vævning Der vil være café med hjemmebag, arbejdende værksteder og tombola med fine gevinster. Baptistkirken inviterer indenfor til salgsboder med gammelt og nyt håndarbejde.  Uden for Baptistkirken bliver der bagt pandekager, som man kan få lov at smage.  Mange hustande langs hovedgaden vælger at holde et lille ”loppemarked” ved deres hus, hvilket er med til at få hele vores lille by til at fremstå festklædt. Lions Club afholder desuden et kæmpemæssigt loppemarked begge dage. Her åbner de dørene op for 700 kvm. salgsareal. 

Mad og musik 
I den nordlige ende af Saltum by har Slagteren opstillet et telt, hvor der allerede fredag aften vil være mulighed for at deltage i gin smagning
Hele weekenden kan der bl.a. købes sildebord til frokost. Lørdag aften er der spisning i teltet fra kl. 17.00 og lokale musikere kommer og underholder. 

-Alle byens butikker vil naturligvis også være åbne disse to maj-dage og der vil være masser af gode tilbud at hente i de forskellige forretninger. Glæd Jer til en spændende weekend, afslutter Lis Damgaard. 
 

Læs flere nyheder