Juleavisen kan læses her

Læs OPLEVNU 2019 her

 

http://www.skulpturparken.dk
Artikel
19-07-2019

Det sker: Friluftslivets muligheder vises frem

Kommende Outdoor Festival i Saltum skal skabe opmærksomhed på naturen som oplevelsesramme for et aktivt fællesskab

Tekst: Lotte Kande

Der venter gæster, lokale og turister en stor naturoplevelse, når Outdoor-Nord i samarbejde med Jon Lindberg, kendt fra tv-programmet ”Alene i Vildmarken” afvikler ”Saltum Outdoor Festival” den 2. – 4. august.

Et hopetal af oplevelser og aktiviteter

Festivalen finder sted i det grønne område ved Nols Sø, en skjult perle midt i Saltum by. Jon Lindberg fortæller til Blokhus avis, at målet med august-eventen er, at skabe ramme om nogle inspirerende og nærværende dage i den nordjyske vildmark. Der bliver et hav af forskellige aktiviteter, der forgrener sig langs det smukke søområde og ind gennem skovområdet. Her vil man kunne møde dedikerede outdoor-aktører, vildmarksfolk og livsnydere til kreative og sanselige oplevelser.

Åbningstale d. 2. august kl. 14.

Festivalpladsen åbner fredag d. 2. august, kl. 12 og kl. 14. holder Vildmarks-Jon åbningstale. Der vil hele weekenden være programsat forskellige aktiviteter og oplevelser, fx vil det være muligt at ”mærke suset”, når der instrueres i brugen af hængekøjer. Sanne Flade Larsen kendt fra Tv-udsendelsen ”Alene i Vildmarken” holder et spændende foredrag om det moderne menneskes evne til at kunne overleve i vildmarken med ganske simpelt udstyr og fortæller samtidig hvorfor hun valgte at deltage i programmet. Der vil også være fiskekonkurrence. Det sker lørdag d. 3. august fra kl. 10-14. Her kan man enten medbringe sit eget grej eller leje det på stedet. Der vil naturligvis være præmie for den største fisk. Både lørdag og søndag deltager også Kurt Jonasens Hestevognskørsel. Her har festivalgæsterne mulighed for at komme med på en lille ”rejse” ind i ”skovens dybe stille ro”. Søndag d. 4. august kan børn og voksne lære at tænde bål og bygge fælder, ligesom der fiskes med net i Nols sø kl. 12. Vildmarkens egen Jon Lindberg holder naturligvis også selv et foredrag. Det sker lørdag kl. 16.30. Her vil han tage udgangspunkt i sine oplevelser med at overleve i total isolation i den norske vildmark. Han deler rundhåndet ud af sine erfaringer med kampen mod naturen og sig selv – langt væk fra familie, job og hverdagens bekvemmeligheder. Selv siger Jon, at han også krydrer foredraget med de oplevelser den Danske ”vildmark” har tilført ham.  Foruden de programsatte arrangementer, kan man hele weekenden prøve kræfter med kajaksejlads på Nols Sø, træklatring, airsoft og hardball. Man kan også møde ægte outdoor vikinger, prøve Saltum Jagtforenings skydebio, lære at ”flå et dyr” samt prøve kræfter med bue og pil ved Vest Vendsyssel Buelaug. .

Salgsboder og smagsoplevelser

Derforuden vil man langs søområdet kunne handle i de mange unikke salgsboder, der bl.a. byder på grej, udstyr og trækunst. Endeligt giver festivalen også mulighed for at prøvesmage vildmarkens kogekunst og meget mere. -Vi ser frem til en begivenhedsrig weekend, hvor der er fuld fart på en masse spændende oplevelser.  Det er målet, at alt hvad der rimer på udeliv, skal kunne opleves denne weekend, hvad enten man er til adrenalinsus, workshops, kogekunst eller ynder at gøre en god handel, siger Jon, der samtidig håber at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at overnatte i eget telt, fredag og lørdag aften, på Festivalområdet.

Se mere HER

 

Læs flere nyheder