Sommeravis 2 er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
16-05-2022

Sandslottet bliver gult og blåt

Nye anerkendte kunstnere overtager udsmykning af Verdens Største Sandslot

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark

Planerne for den nye udsmykning af Verdens Største Sandslot, der trods snart 11 måneder på bagen, stadig troner ved Skulpturparken Blokhus, er blevet ændret.

Måtte melde pas

Oprindeligt var det meningen, at den berømte amerikanske gavlmaler-kunstner, HoxxoH, skulle udsmykke sandslottet med sin 3-D kunst, efter at slottet er blevet raspet af til at have så jævne flader som muligt – undtagen i toppen, hvor den flotte udsmykning stadig står flot.
Men aalborgensiske Kirk Gallery og HoxxoH har måttet melde pas på opgaven, fordi de mener, at sandbjergets flader ikke er jævne nok til, at HoxxoHs kunstneriske udsmykning kan leve op til hans egne forventninger.

Gul og blå

Dog bliver sandslottet alligevel udsmykket på ny.
- Vi har været nødt til at tænke kreativt og hurtigt, og vi har nu indgået aftaler med de verdenskendte sandskulptører Wilfred Stieger, Edith Wetering og Kevin Crawford om, at de overtager opgaven med udsmykningen, fortæller John Andesen, indehaver af skulpturparken.

Skulptørerne vil udelukkende benytte Ukraines blå og gule farver, og såfremt alt teknisk udstyr, lifte og maling når frem som planlagt, så begynder udsmykningen tirsdag 17. maj og vil vare i cirka 8 dage.
Wilfred Stieger og Edith Wetering er begge fra Holland, og Wilfred Stieger står i øvrigt bag sandslottets design,
Begge har gennem en del år lavet både fiber- og sandskulpturer i Skulpturparken, ligesom australske Kevin Crawfords værker også tidligere har kunnet opleves i parken.

> Læs mere om Skulpturparken Blokhus

 

Læs flere nyheder