Sommeravisen er på gaden - og online. Du kan læse Sommeravis 3 her

 

 

http://
Artikel
26-07-2019

Set & sket: Et kanon godt jubilæum

Fredag den 19. juli var det nøjagtigt 10 år siden, at Blokhus Kanonlaug for første gang skød skolen ned i havet ved Blokhus Strand. Det blev fejret på behørig vis.
Der var etableret skydeplatforme på stranden helt nede ved vandet langs Blokhus bæk, og fra kl. 15.00 var alle kanoner stillet op og klar til besigtigelse.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

I anledningen af Blokhus Kanonlaugs 10-års jubilæum, fredag d. 19. juli, var der gratis morgenbord til de første 300 gæster på Torvet i Blokhus. Senere på dagen var der ekstraordinært Anderæs, og fra kl. 15.00 var alle kanoner stillet op og gjort klar til besigtigelse. Vejret, som ellers bød på formiddags-regn, klarede op – og i flot solskin var kanonererne i deres flotte uniformer til stede, og kunne fortælle om kanonerne. Fra klokken 20.00 marcherede de deltagende kanonerer; fra Faaborg Kanonerlaug, Auroras Kanonlaug fra Aabenraa, Himmerlands Saluteringslaug, Aalborg Kanonlaug og ikke mindst Blokhus Kanonlaug, i deres flotte uniformer, med Brovst Pigegarde i spidsen, fra Blokhus centrum til Blokhus Strand, hvor Byrådsmedlem Christian Hem leverede festtalen, inden saluteringen gik i gang kl. 21.00.

Læs flere nyheder