Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs Juleavisen 2018 her

http://www.skulpturparken.dk
Artikel
26-07-2018

Skulpturparken & Kulturhuset i Blokhus er i toppen

Skulpturparken Blokhus er på blot 5 år blevet den 6. mest besøgte attraktion i Nordjylland og når op på en 58. plads blandt de mest besøgte attraktioner i Danmark.
Foto fra den officielle åbning af Skulpturparken 2018

NYHED:

Visit Danmarks liste over besøgstallene for året 2017 for attraktionerne i Danmark er netop udgivet, og her er Skulpturparken Blokhus desværre ikke blevet nævnt fordi Skulpturparken ikke havde fået indberettet egne besøgstal til listen.

- Vi skal naturligvis også have Skulpturparken Blokhus med på denne attraktionsliste fremover, og jeg skal nok personligt sørge for at få tallene indberettet på rette sted og i rette tid fremover, oplyser John Andersen, der er utrolig stolt over, at der med et besøgstal i 2017 på nøjagtigt 109.613 betalende gæster til selve Skulpturparken er nået ind på en 6. plads over de mest besøgte attraktioner i Nordjylland og som nr. 58 på landsplan. - Heri er endda ikke indregnet de yderligere godt ca. 30.000 gæster som besøgende til fester, møder og arrangementer i Kulturhuset som er beliggende i samme bygningskompleks. Og lægger vi disse tal sammen, så har vi haft ikke mindre end godt og vel 140.000 gæster inde over dørtærsklen i 2017, forklarer John Andersen, der samtidig argumenterer for, at Skulpturparken reelt ville ligge på en endnu højere placering på listerne. 

Høj placering

- De fleste andre af landets attraktioner måler deres samlede besøgstal allerede ved indgangen til receptionen, fordi deres bespisningssteder, f.eks. cafeer og restaurant mv., er placeret helt indenfor i selve attraktionen som besøgsmåles. Sådan gør vi dog ikke hos os i Kulturhuset og Skulpturparken, fordi man hos os nemlig skal videre igennem Kulturhusets reception og derfra købe billet for at kunne komme ud i den særskilt placerede skulpturpark, forklarer John Andersen og fortsætter:  Popkultur, forlystelsesparker, attraktioner og museer er der i massevis. Der er utallige af tilbud at vælge imellem, når man skal på udflugt med familien – og at så mange vælger Skulpturparken, kan vi ikke andet end at være stolte og rigtig glade over.

Udvikling

Især den løbende udvikling af Oplevelsescenteret; med Restaurant, Café, Orangeri, Skulpturpark, Kunstbutik og Magisk jul har styrket besøgstallene.  - Vi opnår ikke kommunale eller statslige tilskud og ej heller andre former for støtte til udvikling og drift, sådan som en del andre attraktioner gør det, - men det har vi det da også helt fint med. Så bestemmer vi nemlig også helt selv, hvad og hvordan vi vil drive og udvikle stedet. Året 2017 var i øvrigt det første år, hvor der kom et fornuftigt overskud på driften, og det skulle gerne fortsætte i årene fremover, fortæller John Andersen.

Nordjylland som helhed

En del af forklaringen på den flotte placering kan også skyldes samspillet mellem attraktioner i Nordjylland. – De forskellige attraktioner, som Fårup Sommerland, Aalborg Zoo og f.eks. Skulpturparken Blokhus, understøtter hinanden rigtig godt, siger John Andersen og fortsætter: Hvad end man er til oplevelser med fart på, kunst og kulturelle tilbud, oplevelser i naturen eller måske mere til en dag på museum, finder man et spændende udvalg af attraktioner her i det nordjyske. Jeg mener virkelig, at Nordjylland har nogle af landets bedste attraktioner at byde på for enhver smag.

2018

For året 2018 tegner det også meget lyst for besøgstallene i Skulpturparken, oplyser John Andersen. - Vi har i år også indtil nu haft en rigtig fin fremgang over hele linjen, og det skulle da vist gå meget galt, hvis vi mod forventning her i hele etablissementet ikke skulle kunne nå op på mindst 150.000 besøgende over dørtærsklen i året 2018 i Kulturhuset & Skulpturparken i Blokhus.

Magisk Jul

Der er ingen tvivl om, at udvidelsen med vores “Magisk Jul” i november og december måned gav os et ekstra flot løft i besøgstallene i 2017. - Hvorfor kun holde åbent om sommeren, når stadig flere turister besøger Danmark uden for højsæsonen? Vi imødekommer derfor, at det er populært at holde flere ferier spredt ud over året, og derfor har vi også et stigende antal besøgende – netop fordi vi spiller op til turisternes behov og nye rejsevaner. Og, her er vi helt sikre på, at dette vil blive yderligere forstærket fremover, da vi nemlig i år investerer yderligere i en fortsat udvikling, for at opnå en endnu stærkere tiltrækningskraft blandt besøgende fra hele landet.

Læs flere nyheder