Sommeravis 7 er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
27-07-2022

Sommeraktiviteter på Egnssamlingen

i Saltum er der hver tirsdag i skolernes sommerferie et mylder af liv.

Tekst og foto: presse

30 frivillige står parat til at tage imod børn og voksne, der har lyst til at opleve, hvordan tingene foregik i gamle dage.

I de gode gamle dage

Hos Egnssamlingen bliver du taget tilbage i de gode gamle dage på en sjov og lærerig måde. Tag dine børn eller børnebørn med og lad dem prøve at hoppe i sjippetorv lavet af deres eget reb, skrive skråskrift med blæk i skolestuen eller tag dem med hen i den gamle frisørsalon hvor frisøren står klar til at foretage en klipning, eller blot vise sin flotte salon frem med alle de gamle remedier.

På apoteket kan man få et indblik i pillernes og tabletternes historie og på den anden side af gaden ligger smedjen, hvor den gamle esse gløder og børnene kan få lov til at smedje deres egen jernkrog. Her finder du også Multihuset, hvor en masse kreative kvinder sidder og laver håndarbejde. I multihuset bliver både vævet, spundet, strikket og syet og nålefilt plejer at være meget populært blandt børnene, her kan de blandt andet lave deres egen lille figur, små æsker eller prøve at væve. Hos købmanden er der altid god tid til en snak hvor du også kan købe kandis og bolsjer mm.

Spændende udstillinger

Ud over alle aktiviteterne, byder Egnssamlingen desuden på en masse spændendeudstillinger. F.eks. Marys hus fra 50érne og en 70ér udstilling med tøj og genstande fra tiden.

En god oplevelse

Kom og få en god oplevelse, hvor engagerede mennesker står klar til at fortælle, hjælpe og hygge om Jer og skulle man blive sulten undervejs, kan der også købes vafler, kaffe og sodavand.

Læs flere nyheder