Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs Septemberavisen her

Artikel
14-05-2018

Strandene ved Blokhus og Grønhøj blev sommerklar

Novasol stod i spidsen for det landsdækkende projekt: Coastal Care, der samlede 120 deltagere.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

Søndag d. 6. maj mødte ikke mindre end 100 deltagere op ved Blokhus Strand for at deltage i Coastal Care, hvor formålet var at rydde strandende for affald og gøre dem klar til sommer. I år var 40 løbere fra PGU-Runners også deltagere foruden de 60 fremmødte, der kom fra Team Blokhus Frivilligkorps, sommerhusejere i området, lokale samt ansatte ved Novasol. Herforuden var der ligeledes indgået aftale med Ingstrup Efterskole, der havde 20 elever på stranden ved Grønhøj.

½ tons affald

- Vi fik samlet ½ tons affald og det er vi rigtig stole af, fortæller servicebureauleder ved Novasol, Berit Bøjstrup. Alle deltagere blev budt på kaffe, rundstykker og kage inden det hårde arbejde blev sat i gang. Der var goodiebags til de første 50 fremmødte, ligesom der efterfølgende var lodtrækning om flotte præmier sponsoreret af erhvervet. – Vi gentager succesen igen i 2019 oplyser Berit og fortsætter, - Vi har et ansvar overfor al det affald og plastik, der flyder rundt i verdens have og på vores dejlige strande. Samtidig ønsker hun at takke alle de 120 deltagere og erhvervet for sponsorgaver.

Ny kampagne

I forlængelse af ovenstående oplyser Novasol ligeledes at de gerne vil støtte op om sagen i Miljø- og Fødevareministeriets kampagne ”Sammen om et hav uden affald”. Her vil hvert Novasol-sommerhus igennem højsæsonen modtage 2 affaldsposer, hvilket er et godt skridt på vejen mod mindre affald i havet og på strandene.

 

 

Læs flere nyheder