Sommeravis 5 er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

http://huneauto.dk/
Artikel
14-06-2021

Strandingskroen som nyt fransk brasserie

Den historiske bygning går nye veje med konferencer, selskaber og brasserie

Tekst: Martin Frandsen Foto: Poul Nymark

Blokhus kan byde på oplevelser for stort set enhver smag, også kulinarisk, og nu bliver den brede vifte af kvalitets-spisesteder udvidet med også et fransk brasserie.


Franske specialiteter

Det er i Strandingskroen, at køkkenchef Frederik Holm og assisterende køkkenchef Arek Pilegaard vil byde på lækkerier som skaldyrsfad, snegle, store bøffer og tatar, kort fortalt klassisk fransk mad selvfølgelig med franske råvarer som spegepølser, oste, snegle og østers.
Brasseriet er et formelt madsted med god klassisk stemning, det franske køkken samt franske vine fra de gamle kolonier og fastlandet.
Dermed bliver det et fornemt supplement til Strandhotellets fine dining, Futtens klassiske retter, den italienske Salino samt Oak Bars flammkuchen, forklarer Frederik Holm, der fik ideen til brasseriet.
Han er udlært på Princes Juliane og blev ansat på Strandhotellet dagen efter, det åbnede, og efter en afstikker til Salino er han tilbage på hotellet som køkkenchef, mens Arek Pilegaard har arbejdet på restauranter med franske køkkener i København, blandt andre Restaurant LaLaLa, Bastionen+Løven samt Bistro Huks Fluks.

Historisk bygning

Sammen har de kreeret et spændende menukort til Strandingskroen, som byder gæsterne velkommen inden for eller ude på den sydvendte terrasse med cirka 80 pladser, der er stedet, hvor den kolde rosé kan nydes sammen med tre etager skaldyr.
Men Strandingskroen er også til selskaber og konferencer, og de første møder har allerede fundet sted i det nyindrettede konferencerum i den historiske bygning.
Forventningen er at skabe fornyet liv i Strandingskroen, da det har gjort ondt at se stedet stå stille så længe.
- Det er en kongelig privilegeret kro og var jo det første strandhotel i Blokhus med det nuværende Spar som et anneks med værelser. Nu bliver det en god restaurant med plads til alle, fortæller Marie-Louise Ebdrup, som sammen med sin mand, Steffen, overtog stedet juli 2020.

 

 

Læs flere nyheder