December-avisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her

 

 

http://xn--grshoppen-h3a.dk/
Artikel
16-12-2020

Take-away: Sådan gør restauranterne i Blokhus

De nye restriktioner betyder, at restaurationer og cafeer skal lukke, men nogle tilbyder take-away
Anita Michaelsen byder på take-away.

Tekst og foto: Martin Frandsen

Restauranterne skal med de nye skærpede restriktioner lukke onsdag 16. december klokken 16 og frem til 3. januar.
Dog må de tilbyde take-away. Se her hvad restauranterne i Blokhus gør.

Kunstcafeen
Da meldingen om, at også Jammerbugt lukker kom tirsdag eftermiddag oplevede Kunstcafeen en usædvanlig travlhed for en hverdag.
- Det var helt vildt. Folk stod i kø helt ud på terrassen for at få et bord. De ville ud at spise en sidste gang, inden vi lukker ned, fortæller Anita Michaelsen.
Mens cafeen er lukket frem til 3. januar, så byder den på take-away.
- Jeg tror, vi får travlt i julen, ligesom i påsken hvor vi også tilbød take-away under nedlukningen. Vi har allerede en del julemenuer, som er bestilt, og jeg tror, at der stadig er rigtig mange, som holder jul og nytår i Blokhus-området, og vi håber så, at de vil bruge os, siger hun og forudser travlhed særligt mellem jul og nytår samt i weekenderne.
Se mere her: https://kunstcafeen-blokhus.dk/

Restaurant Nordstjernen
Også restaurant Nordstjernen fik pludseligt travlt tirsdag.
- Vi slog op på Facebook, at vi gav 15 pct. rabat på menukortet, og vi havde også 55 gæster inde. Hvis ikke vi satte prisen ned, så ville vi komme til at skulle smide en masse råvarer ud i skraldespanden i dag, siger Christoffer Hallager.
Restauranten sætter ikke et decideret take-away menukort op under nedlukningen.
- Men hvis nogle ringer om julefrokoster, så laver vi det selvfølgeligt. Desuden har vi allerede menuer ud af huset til selskaber, der er booket, siger han.
Den store julebuffet 26. og 27. december bliver dog ikke til noget.
- Men vi kommer nok med nogle juleplatter ud af huset i stedet. Ellers holder vi lukket mellem jul og nytår som planlagt for at gøre klar til nytårsaften og vores nytårsmenu ud af huset, fortæller Christoffer Hallager.
Læs om Nordstjernen her: https://www.restaurantnordstjernen.dk/

Skulpturparken
Skulpturparken kan stadig byde inden for til eventyrlige Magisk Jul med mere end 1,5 mio. julelys, Nordens flotteste lys- og lydshow samt julebutikker.
Dog lukker restauranten og cafeen for siddende gæster, men tilbyder til gengæld take-away, så maden enten kan nydes ude i den 20.000 kvadratmeter store park, eller tages med hjem.
- Vi er selvfølgelig meget glade for, at vi kan holde åbent som en udendørs oplevelse med højt til himlen, så man stadig kan blive en del af den magiske julestemning, siger indehaver John Andersen.
Se mere her: http://www.skulpturparken.dk/

Futten
Hos Futten er man klar til at tilbyde take-away hver dag fra torsdag 17. december.
- Vi har en særlig juleplatte frem til 27. december og selvfølgelig en nytårsmenu ud af huset. Og så har vi en særlig 2-retters menu til juleaften, fortæller Thomas Othegraven, der var forberedt på en ny nedlukning.
- Nu er vi øvede i det her. Det er selvfølgelig træls, men det er vigtigt, at vi gør de her ting, for nu skal vi Corona til livs. Jeg håber og er sikker på, at det her gør godt for noget, siger han.
Se Futtens menukort her: https://futten.dk/

Blokhus Fiskerestaurant
Blokhus Fiskerestaurant lukker og går på juleferie frem til 3. januar oplyser Olav Bergsøe Pedersen.
- Vi har ikke take-away med følsomme varer som skaldyr og fisk. Der er ikke et marked for det. Siden sidste nedlukning har der ikke rigtig været noget at lave, siger han.
- Det er træls. Julen plejer at være en vigtig del af vores sæson. Det er trist, men det er jo nødvendigt, siger Olav Bergsøe Pedersen.

Den Kække Havfrue
Også Den Kække Havfrue er gået på juleferie.
- Det er utrolige tider. Man skal tænke hurtigt, konstaterer Steinthor Arnarson.
- Jeg holder lukket. Hvis man har take-away, så kan man ikke få 100 pct. hjælpepakke, så jeg kan ikke have lønninger, og jeg kan ikke ene mand både tage mod bestillinger, lave mad samt bringe ud, forklarer han.
- Så jeg går på juleferie og bager lidt julesmåkager, fortæller Steinthor Arnarson.
Og så vil han sætte den tidligere restaurant Rodeo i stand indvendig og male den, så den er klar til åbning som restaurant Strandvejen til påskeferien.
- Men som planen er nu, så holder jeg lukket i januar, da jeg rejser til Island for at ordne nogle ting, siger han.

Læs flere nyheder