Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs Septemberavisen her

Artikel
14-05-2018

Til lands, til vands – men mest i luften

Igen i år danner pinsen rammen for et luftrum i alle farver. Her vil drageentusiaster fra Tyskland, Sverige og Danmark mødes for at give deres drager luft under vingerne til Blokhus-Løkken Wind Festival fra d. 19.-20. maj.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Som noget nyt bliver Blokhus Wind Festival i år løftet til et fælles projekt under navnet Blokhus-Løkken Wind Festival gennem et samarbejde mellem Blokhus og Løkken. Ambitionen bag projektet er, at en fælles vind kan løfte festivalen til et hvervende event overfor turister i ydersæsonen og vise områdets mange muligheder for outdoor-aktiviteter frem.

Fishing Angels

For drageelskeren handler det om drømme, frihed og den særlige følelse, der på engelsk bliver kaldt for ”Fishing for Angels” – og stranden mellem Blokhus og Løkken har vinden og omgivelserne til at gøre drømmen virkelig. Selvom omgivelserne kommer i en udvidet form, er det traditionens tro stranden mellem Blokhus og Løkken, som lægger luftrum til en helt ekstraordinær weekend, hvor stranden bliver fyldt med drageeksperter, vindentusiaster, børn og voksne, som har én ting til fælles: Den helt særlige følelse, som opstår, når de følger og kontrollerer en farvestrålende drage, der danser ballet mod den blå himmel. - Det bliver en fotogen oplevelse, hvor publikum kan forvente en helt særlig oplevelse samt stor eksponering af de deltagende erhvervsaktører, forklarer Jette Haugaard Grønhøj, eventkoordinator ved VisitJammerbugten.

Stort set-up

I ugerne op til festivalen afholdes der i samarbejde med Børns møde med Kunsten (BMMK) og Gregory Hamilton Miller dragebygger-workshops. Her skal 116 elever fra Saltum Skole og Løkken Skole udfolde deres kreativitet for at bygge og dekorere de flotteste japanske drager. Efterfølgende inviteres eleverne med til Blokhus-Løkken Wind Festival, hvor de kan vise deres hjemmelavede drager frem på himlen.

Festivalen byder desuden på en række spændende vindaktiviteter som tager afsæt på Torvet og stranden i henholdsvis Blokhus og Løkken, hvor du kan opleve fri flyvning (hvor gæsterne har mulighed for at flyve med egen drage på festivalområdet), faldskærmsudspring for både mennesker og bamser, rundflyvning med helikopter, store opvisninger og teamflyvning, paraglidning, karameludkast fra drager og meget, meget mere.

Der er gratis adgang, og det vil være muligt for publikum selv at deltage ved at medbringe egen drage.

Festivalen foregår fra den 19.-20. maj – begge dage fra klokken 10-17.

 

 

Læs flere nyheder