Novemberavisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her

 

 

http://bit.ly/2ZmMIDt
Artikel
26-10-2020

Tre vindere af Jammerbugts arkitekturpris

Sommerhus i Blokhus præmieret
Møllevej 7, Blokhus

Foto: Jammerbugt Kommune

Der blev fundet tre vindere, da Jammerbugt Kommune uddelte arkitekturprisen 2020. Prisoverrækkelsen fandt sted på Svinkløv Badehotel, og stedet modtog også selv en pris for sin troværdige og loyale udformning. Herudover blev to sommerhuse hædret. I alt var 17 projekter nomineret.
Borgmester Mogens Christen Gade og arkitekt Mogens Husted Kristensen fra Friis & Moltke Arkitekter uddelte priserne til:

Ruthsvej 30, Løkken
Sommerhuset ligger lavt mellem klitterne, og indføjer sig stilfærdigt i landskabet. De tre skarptskårne bygninger former en lille komposition, der både nedtoner indtrykket af husets størrelse og omfavner det private terrassemiljø. Interiøret er holdt i samme enkle nordiske tone.

Møllevej 7, Blokhus
Huset på Møllevej hører til i kanten af Blokhus by, hvor der er aktivitet og mennesker gennem det meste af året. Her mødes klitlandskab og parcelhuskvarter. Huset ligger hævet over vejniveauet, og har samtidig en fin og uforstyrret terrasse, der på enkel vis omkranses af bygninger. Husets enkle ydre taler omgivelsernes enkle sprog, mens interiøret er fuldt af oplevelser og overraskelser.

Svinkløvvej 593, Fjerritslev
Svinkløv badehotel er genopstået i en særdeles loyal og troværdig udformning. De velkendte grå træfacader, paptaget, de hvide opsprossede vinduer, stuerne, farverne og stemningen på hotellet er genskabt, men i en tidssvarende byggeteknik. Præmieringen er derfor både en anerkendelse til den gamle arkitekt Ejnar Packness, til de mennesker der gennem tiden har drevet og værnet om hotellet, og frem for alt til alle de gode kræfter der har genskabt badehotellet for fremtiden.

Læs flere nyheder