Septemberavisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
05-11-2021

Turistsæsonen bliver stadig længere i Blokhus

Feriebureauer havde lejet alle huse ud i efterårsferien.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark

Destination Blokhus kan se tilbage på en forrygende sommer og en skuldersæson, der også har været og er mere velbesøgt, end den plejer.
Og Blokhus kan snart være meget tæt på at blive en helårsdestination, forklarer Michael Bisgaard, salgschef i sommerhusbureauet Feriepartner.
- Vi havde fuldstændig udsolgt i uge 42, og det plejer vi ikke at have, siger han.
- Sidste år havde vi også flere gæster i efterårsferien, end vi plejer, fordi flere danskere holdt ferie herhjemme, men der var dog ikke udsolgt, siger Michael Bisgaard.

Tysk interesse

Mens det i uge 41 var 90 pct. af gæsterne, der var tyskere, så var det i uge 42 ca. 70 pct., der er fra Tyskland, og resten langt overvejende danskere.
Feriepartner kan også mærke den store interesse fra netop det sydlige naboland.
- For tyskerne er Danmark jo en stor feriedestination, og mange har været vant til at kommer her 2-3 gange om året. Det har de være afskåret fra i en periode, og derfor er der opstået en opsparet rejselyst, ligesom mange har tilgodebeviser, de skal have brugt, forklarer Michael Bisgaard.
Men skulle man sidde tilbage med lyst til en ferie nær det friske Vesterhav og de mange oplevelser i og ved Blokhus, så er der ledige huse her efter efterårsferien.
- Kurven med udlejning knækker efter uge 42, siger Michael Bisgaard.

Alt var væk

Også Sol og Strand kunne melde om alt udsolgt i uge 42 i Blokhus og næsten udsolgt i uge 43.
- Vi har mange tyske gæster, og selv om vi ikke forventer lige så mange udlejninger i november og december som i oktober, så vil her helt sikkert være flere gæster, end der plejer, siger Per Dam, direktør for Sol og Strand.
Han oplever, at tyskerne booker med kortere varsel, end de plejer, og ser han ind i 2022, så er der en vækst på det tyske marked i forhold til 2019.
- Det er vi selvfølgelig glade for, da det er vores største marked. Vi har jo haft mange danske gæster under corona, men vi må nok være realistiske og forvente, at der bliver lidt færre i 2022, da mange gerne vil ud og rejse.
- Dog bliver niveauet lidt højere, end det plejer, da mange danskere har fået øjnene op for, at Danmark er et skønt ferieland, siger Per Dam.

Læs flere nyheder