Jule- og Nytårsavisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
30-11-2021

Tyske sommerhusturister mere vilde med Nordjylland end nogensinde

Sol og Strand har allerede booking på 11 procent over rekordåret 2019.

Tekst og foto: Presse

Hvis du ejer et sommerhus eller en feriebolig - og udlejer gennem Sol og Strand - så tyder alt på, at du får en særdeles god lejeindtægt i 2022.

For Sol og Strand kan allerede nu registrere tyske forbookinger til ophold i sommerhuse og ferieboliger i 2022, som overstiger 2019 - feriehusbranchens hidtidige rekordår – med 11 procent.

Og søgningen gælder også sommerhusophold i Nordjylland, fortæller Sol og Strande nye regionschef i Nordjylland, Jonas Balle Pedersen.

-Vi kan efter to år, hvor coronaen satte et stort præg på det hele det danske turisterhverv, se frem til en 2022-sæson, hvor tyskerne kommer i endnu større udstrækning end vi har set nogensinde før. Vi ved, at tyskerne i mange år har været vilde med Nordjylland og nu er det mere end nogensinde. Og det er jo fantastisk, siger han.

Der er travlt

Christian Heilesen er ejerrådgiver og har den daglige kontakt med ejere af sommerhuse og ferieboliger for Sol og Strand i Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn kommuner, som inkluderer kontorer i Blokhus, Løkken, Lønstrup og Skagen, og for ham betyder de mange tyske bookinger i 2022-sæsonen stor travlhed.
-Vi har meget travlt på forkant af 2022-sæsonen med den søgning, vi oplever lige nu. Vi vil meget gerne tilbyde lejemål til så mange som muligt af de tyskere og andre, der søger mod Nordjylland. Der er flere, der ønsker ferieophold i Nordjylland end vi har huse til. Derfor bruger jeg rigtig meget tid på at øge vores portefølje af huse, siger han og tilføjer.

-Jeg bruger altid meget tid på at tale med sommerhusejere. For vi lægger vægt på, at vi altid har en åben dør og tid til en snak med vores sommerhusejere.

Lej ud

Efter to hårde år, hvor coronaen har været hård ved hele kystturismen og de mange restauranter og butikker i detailhandelen, der lever af turismen, anstrenger Sol og Strand sig på at kunne levere på den efterspørgsel, der er i den kommende sæson.
Udlejere gennem Sol og Strand bliver spurgt om de vil udleje flere uger.
- Og til dem, der endnu ikke lejer ud hos os, siger jeg det samme. Vi foreslår også de mange nye sommerhusejere, der de seneste år har købt sommerhus med eget brug for øje, men ikke får det brugt, at man lejer ud, også mens huset er til salg. Så har man også indtjening i den periode og kan udnytte sit skattefrie bundfradrag på 43.200 kroner, indtil man har solgt, siger Christian Heilesen.

 

> Find og lej et sommerhus i Blokhus

> Læs også: Turistsæsonen bliver stadig længere i Blokhus

 

Læs flere nyheder