Sommeravis 2 er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
20-05-2022

Ubåden Springeren sejler ud i sommerlandet

Udstilling i Skulpturparken om en drabelig jagt på et krigsskib i Nordsøen.

Tekst og foto: Presse

Springeren – Maritimt Oplevelsescenter rykker nu ind i Skulpturparken Blokhus med en særudstilling af maritime effekter, som de besøgende i Skulpturparken kan se gennem hele sommeren.
- Det er vigtigt for os, som museum og oplevelsescenter i Aalborg, at vi også er tilstede ude i sommerlandet med smagsprøver på de mange og flotte maritime genstande, som vore mange tusinde gæster i Aalborg kan opleve, siger direktør Mads Sølver Pedersen.

Springeren

Særudstilling

Sammen med sit hold af sine udstillingsfolk har han haft travlt med at indrette en pavillon i Skulpturparken. Dels med en særudstillingen om Murmanskkonvojerne – jagten på det tyske krigsskib Tirpitz, som fandt sit endeligt i en norsk fjord i år 1944.
- Vi laver hvert eneste år en række specialudstillinger om forskellige maritime emner, og det har vi også taget afsæt i med den særudstilling, som vi nu indretter her i Blokhus, fortæller udstillingsmedarbejder Torkild Søgaard.
-  Vi ved, fra vores besøgstal på museet i Aalborg, at rigtigt mange norske, tyske og danske turister har interesse i de drabelige beretninger, der knytter sig til netop de krigsskibe, som var en del af magtspillet mellem de allierede og aksemagterne under 2. verdenskrig, fortsætter Torkild Søgaard.
Springeren – Maritimt Oplevelsescenter rummer en lang række særdeles flotte skibsmodeller, der alle beretter om livet på havet, såvel i rolige indenlandske farvande som ude på de store oceaner.
Ikke mindst takket være museets dygtige modelbygger Frank Wilquin, som netop har færdigbygget en særdeles flot model af slagskibet Tirpitz, der nu udfoldes i en pavillon i Blokhus.

Bomben ”Tallboy”

Frank Wilquin har anvendt mere end 2000 timer på at bygge modellen, der i øvrigt er suppleret af små modeller af de allierede flyvemaskiner og sågar også den såkaldte ”TallBoy” som bomben, der til slut fik ram på krigsskibet, blev døbt. 
Ud over modellen af Tirpitz kan man også se andre maritime antikke genstande som eksempelvis en gammel maskintelegraf, ligesom udstillingen vil blive ændret og suppleret henover sommeren.  
- Vi er meget glade for samarbejdet Blokhus Skulpturpark og John Andersen, fortæller direktør Mads Sølver Pedersen.
Særudstillingen i Blokhus kan ses helt frem til og med skolernes efterårsferie i uge 42.

 

Læs flere nyheder