Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs Juleavisen 2018 her

http://www.bildelestore.dk
Artikel
22-07-2018

Usædvanlig sælfødsel

At sælerne formerer sig i det 800.000 liter store sælanlæg på Nordsøen Oceanarium er i sig selv ikke usædvanligt. Men at fødslen foregår imens akvariet stadig er åbent for publikum er aldrig sket før.

Den spættede sæl ”Maria”, fødte den unge, som hun havde båret på siden sensommeren sidste år, kl. 17.20 d. 12. juli.  Fødslen blev fulgt nøje af familien Lindemark Pedersen /Hansen fra Århus, bestående af mor og far og drengene Lui og Viktor, samt af formidler og guide ved akvariet, Maria Marsfeldt Skovfoged. Mor i familien, Celia Hansen fortæller: - Det er en helt fantastisk oplevelse at få lov til at overvære at en sælunge blive født, og så oveni købet på min yngste søn Luis 7-års fødselsdag. Det er som en ekstra fødselsdagsgave, og det bliver en af de dage, man aldrig glemmer. Mine drenge var så interesserede, og Maria, medarbejderen, var så god til at fortælle undervejs. Maria lovede, at hvis sælungen er en han, så vil hun stemme for at den skal hedde Lui. Det er min søn stolt af.

Sæler føder på land eller i vandkanten og ungen vejer omkring 8-12 kg ved fødslen. Fødslen tog i alt ca. 30 min. Sælungen tager cirka et kilo på i døgnet. Det skyldes, at sælmælk har et fedtindhold på omkring 50% - det vil sige væsentligt federe end den piskefløde. Ungen svømmer fra begyndelsen, og kan sagtens finde på at tage en tur rundt i sælariet, mens den nybagte mor holder et vågent øje med den. Det er således den næste måneds tid, at man kan opleve Maria tage sig af sin unge på nært hold i Sælariet på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Læs flere nyheder