Sommeravis 2 er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
11-06-2022

Verdens bedste hopper ud over Blokhus Strand

Blokhus Open: Verdenseliten inden for faldskærmsudspring dyster 1. - 3. juli 2022

Tekst: Presse Foto: Kirsten Bøjstrup

Det er Verdens allerbedste faldskærmsudspringere, der samles i Blokhus for at dyste i disciplinerne klassisk præcision og speed præcisions-spring, når der er Blokhus-Open i weekenden 1. til 3. juli 2022.
Med deltagere fra Canada, USA, Egypten, Tyskland, Holland, Sverige, Polen og selvfølgelig den danske elite med landsholdet i spidsen venter der publikum en både flot og spændende oplevelse med de farverige faldskærme på den blå himmel på vej mod en meget præcis landing.

Blokhus Open Faldskærmskonkurrence

En af sportens legender deltager

Cheryl Stearns fra USA deltager ved konkurrencen i år. Hun er 66 år og en legende inden for vores sport. Ud over utallige verdensmesterskaber, er hun indehaver af rekorden for flest spring på 24 timer for kvinder. I 1995 sprang hun 352 spring på 24 timer.. dvs 1 spring hver ca 4 minut. Hun er desuden for nylig optaget i International Skydiving Hall of Fame.

Det bedste sted at springe

Det er den regerende danske mester og tidligere verdensmester i klassisk præcisions spring, Torben Glud, der sammen med Varde Faldskærmsklub samt Erhvervsforeningen Destination Blokhus har inviteret Verdenseliten til Vesterhavet.
- Blokhus Strand er Verdens bedste sted at springe, her er helt perfekte vindforhold, hvis vinden kommer ude fra havet. Ved den første konkurrence i 2019 blev her også sat både en dansk, en svensk samt en nordisk rekord, fortæller Torben Glud, der med opvækst i Kaas-Pandrup kender området og vindforholdene særdeles godt.

Blokhus Open Faldskærm

Præcise spring

I alt deltager syv hold i speed præcision og 7 hold i den klassiske konkurrence, og der dystes både individuelt samt i hold.
Der er fem mand på et hold, og hver deltager skal have otte spring, så der bliver nok at se på.
Der springes fra en kilometers højde, og i den klassiske konkurrence gælder det om at lande så tæt som muligt på den elektroniske score plade, som har en diameter på to centimeter, og som måler 16 centimeter ud.
 - Hvis man lander uden for pladen får man max. scoren 16 cm, og det handler selvfølgelig om at få så lav en score som  muligt, forklarer Torben Glud.
Ved de klassiske spring er skærmene 25 til 30 kvadratmeter, mens der i speed konkurrencen benyttes faldskærme på 10 til 20 kvadratmeter, men på grund af den hurtigere hastighed er landingspunktet også større.

Blokhus open faldskærm

I år bruges der helikopter

Grundet problemer med at sandet blev for løst til de små fly sidste år, har vi i år besluttet at bruge helikopter. Dette er en væsentlig dyrere løsning, men en nødvendighed, hvis vi ikke vil risikere at stå i samme situation som sidste år, hvor vi spildte 2 halve dage med super vejr, på at lede efter et brugbart sted til start og landingsbane for vores fly. Vi har springere som kommer langvejs fra for at deltage og dem må vi for alt i verden ikke skuffe.

Fra morgen til solnedgang

Konkurrencen finder sted lige ved nedkørslen til Blokhus Strand, og helikopteren letter og lander cirka 400 meter syd fra nedkørslen.
Allerede fra torsdag 30. juni kan man se deltagerne træne med prøvespring, mens der er officiel åbning fredag 1. juli kl. 08.00 ved borgmester Mogens Chr. Gade, og så er der faldskærmsspring frem til solnedgang.
Lørdag startes der igen om morgenen og frem til solnedgang, mens konkurrencen slutter søndag kl. 18.00 med præmieoverrækkelse.

> Se flere events 

Læs flere nyheder