Efterårsferieavisen kan læses her

Læs OPLEVNU 2019 her

 

http://www.tofthandel.dk/
Artikel
08-04-2019

Vesterhavet er endt i Århus

Restaurant Domestic, en gourmet-restaurant i den hyggelige Mejlgade i hjertet af Aarhus, har netop fortalt hele verden på Instagram, hvordan de bruger Vesterhavet, og dermed Blokhus Salt, i deres køkken. 

Tekst: Louise Kande - Foto: Blokhus avis

Restaurant Domestic i Århus er ikke hvem som helst. Restauranten har i 2017, 2018 og 2019 fået tildelt en prestigefyldt stjerne i Guide Michelin. Kokkene hos Restaurant Domestic har selv været i Blokhus og oplevet det engageret par, Helle og Bo Samson, hente vandet i Vesterhavet, gården og hvordan saltet produceres, inden det ender i restauranten og på din tallerken.
- Vi har leveret Blokhus Salt til Restaurant Domestic i lidt over et halvt år, så det er da helt vildt skønt, at de kan lide vores produkter, på sådan en prominent Restaurant. Det bekræfter Helle og jeg i, at det vi laver er rigtigt. Det giver i den grad motivation til at trække i vores vaders igen og springe i Vesterhavet, fortæller Bo, der samtidig fortæller at Torvehallerne i København også bruger saltet i køkkenet -  og sælger det i løsvægt til kunderne. 

Det økologiske spisemærke i sølv
Restaurant Domestic har som den tredje michelin-restaurant i landet opnået det økologiske spisemærke i sølv. Det betyder, at 60-90 procent af restaurantens mad og vine er økologiske. Domestic arbejder med små, lokale producenter, der dyrker kvalitetsråvarer med omtanke og respekt. Kun to andre Michelin-restauranter i landet har indtil videre opnået et økologiske spisemærke; restaurant Relæ i København og Restaurant Substans i Aarhus.
 

Læs flere nyheder