Aabybro

Opholdsforbud forlænges igen – igen

Nordjyllands Politi forlænger opholdsforbuddet i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde i Aalborg frem til 21. oktober. Dermed forlænger politiet endnu en gang forbuddet med en uge.

Undgå smittespredning
Politiet forlænger opholdsforbuddet, fordi vurderingen er, at hensynene i forhold til at undgå sammenstimlen og smittespredning stadig er gældende.
Opholdsforbuddet gælder i syv dage fra 15. oktober til og med 21. oktober, men opholdsforbuddet gælder dog kun i følgende tidsrum:

  • Torsdag 15. oktober fra kl. 22.00 til fredag 16. oktober kl. 02.00
  • Fredag 16. oktober kl. 22.00 til lørdag 17. oktober kl. 02.00
  • Lørdag 17. oktober kl. 22.00 til søndag 18. oktober kl. 02.00

Klar med bøder
Det betyder konkret, at man i perioden torsdag 15. oktober til søndag 18. oktober i tidsrummene mellem kl. 22 og 02 ikke må tage ophold i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde.
Man må dog gerne bevæge sig gennem området.
Hvis man overtræder forbuddet, får man en bøde på 2.500 kr.

Mange mødes i ferien
– Efterårsferien er jo godt i gang, og når mange mennesker har fri, så er der mulighed for, at flere mennesker mødes, også i det offentlige rum, og det øger risiko for nye smittekæder. Derfor forlænges opholdsforbuddet med foreløbig én uge, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals, der understreger, at formålet med forbuddet er at undgå spredning af COVID-19.

Politiet patruljerer 
Nordjyllands Politi patruljerer fortsat i relation til COVID-19-situationen, og det indebærer, at ekstra patruljer påser, at restriktioner og retningslinjer fortsat overholdes. Borgerne har dog i al væsentlighed fulgt myndighedernes anvisninger.
– Tilbagemeldingen fra vores patruljetjeneste har været, at der har været roligt i Jomfru Ane Gade og andre steder, hvor man er kommet forbi. Det vil jeg gerne rose nordjyderne for, siger Henrik Skals, der opfordrer til, at alle fortsætter den gode stil med at følge myndighedernes anvisninger.
Situationen følges dog løbende af politiet, og man er parat til indføre yderligere tiltag, f.eks. oprettelse af hotspots, såfremt det bliver nødvendigt for at dæmme op for en eventuel smittespredning.

Læs om fantastiske oplevelser og events