Fjerritslev

Politiet udgiver hacker-julekalender

Traditionen tro har computerkyndige igen mulighed for at hacke lovligt løs i Rigspolitiets hacker-julekalender.
Nationalt Cyber Crime Center, NC3, har nemlig for fjerde år i træk udtænkt digitale juleopgaver med forskellige sværhedsgrader, så de fleste kan være med i konkurrencen – det gælder både store og små virksomheder og enkeltpersoner.

Klassisk Jeopardy
Konkurrencen starter 26. november kl. 10:00 og slutter 17. 2020 kl. 10:00.
Man kan læse reglerne og tilmelde sig på: nc3ctf.dk.
Det foregår som klassisk Jeopardy og er for sjov, så der er ikke præmier til vinderen – ud over æren og eventuelt håneretten, hvis du giver nogle af dine venner baghjul. 

Alvor bag spøgen
Bag det sjove gemmer sig dog en alvorlig problemstilling, for formålet med den digitale julekalender er at sætte fokus på it-sikkerhed og cyberkriminalitet, som er et stigende problem i Danmark. 
– Cyberkriminalitet er blevet mere udbredt, avanceret og grænseoverskridende, og vi ser et generelt behov for, at alle skærper opmærksomheden på it-sikkerhed. Cyberkriminalitet rammer private borgere, mindre erhvervsdrivende og større virksomheder, og de kriminelle bliver teknisk dygtigere og arbejder mere målrettet – både når de lokker betalingskortoplysninger fra privatpersoner, og når de låser en virksomheds filer og kræver penge for ikke at misbruge forretningskritiske data eller personfølsomme oplysninger. siger Sonny Olesen, politikommissær og chef for High Tech Crime ved Nationalt Cyber Crime Center, NC3.

Læs om fantastiske oplevelser og events