Aabybro

Så er Nørhalne Viser Kunst åbnet

Allerede ved ferniseringen er den alsidige udstilling et tilløbsstykke

– Gennem årene har Nørhalne Viser Kunst opbygget en stadig større skare af gæster til den årlige udstilling i Nørhalne Hallen.

Voksende interesse
Således også i år, hvor der ved ferniseringen torsdag aften 30. januar var spækket med kunstinteresserede.

Sidste år lagde 7.000 gæster vejen forbi, og med den voksende interesse har den alsidige udstilling også oplevet stadig større bevågenhed fra kendte kunstnere, som gerne vil deltage i udstillingen, der i år har værker af flere end 64 kunstnere.

Internationalt snit
Årets udstilling har også et internationalt snit over sig med blandt andet værker af den internationalt anerkendte kunstner, Carsten Frank, samt skulpturer og keramik af Konstacija Dzimidaviciene og Diana Dauksiene fra Litauen og malerier af Rasa Dzimidaviciute Olesen fra Danmark.

Gratis entre
Der er gratis entre til udstillingen, som varer til og med søndag, og Nørhalne Viser Kunst byder på oplevelser i glas, keramik og porcelæn samt malerier, smykker, skulpturer, sten, bronze, jern og tekstil.

Og en idrætshal som rammen om kunst er med til at tiltrække et mangfoldigt publikum.

Formand for IFNs Kunstvenner, Trine Schultz, bød velkommen og takkede kunstnerne for at fylde rammerne flot ud, og de frivillige hjælpere for at hjælpe med at stable udstillingen på benene.

Trine Schultz. Foto: Vores Jammerbugt

Lars Borberg årets taler
Årets taler var forfatter, kulturjournalist og tidligere kulturredaktør, Lars Borberg.

Lars Borberg. Foto: Vores Jammerbugt

Han understregede billedkunstens styrke ved at henvise til Jyllands Postens aktuelle tegning af det kinesiske flag med Coronavirus symboler.
– Kunst kan være fantastisk, smuk og blid, men kan også forgifte et menneskes, ja en hel nations sind som Nazi-Tyskland, der forfulgte kunstnere, sagde han.

Hel kulturredaktion er væk
Lars Borberg citerede også Winston Churchill for at sige; kritik er let, det svære er præstationen, hvorefter han kom ind på NORDJYSKE Mediers fyringsrunder.

Lars Borberg pointerede, at det betyder blandt andet, at kulturredaktøren og alle medarbejdere på kulturredaktionen enten er fyret eller fratrådt med virkning senest fra sommer.

Han sluttede med at citere Jørgen Leth:
– Vigtigt for kunsten er, at den er ukontrollerbar, og den er bedst, når den rummer både det gode og det onde.

101 portrætter
Årets udstilling byder også på et kunstværk bestående af portrætter af 101 borgere i Jammerbugt Kommune i alderen 0 til 100 år – et foto fra hver årgang taget af Finn Kruse, Øland, der viser, hvordan ansigter ændres gennem årene.

Fernisering for børn
Nørhalne Viser Kunst fortsætter fredag hvor Nørhalnes 250 børn fra dagpleje, vuggestue, børnehave og skole vil have fernisering på deres særudstilling i den ene ende af hallen med hvert deres billede.
Ud over at snuse til kunst og kreativitet får de en forfriskning og lidt frugt sponsoreret af den lokale brugs.

I år er det 21. udgave af Nørhalne Viser Kunst, som arrangeres af IFNs Kunstvenner med hjælp fra Idrætsforeningen Fremad Nørhalne.

Læs om fantastiske oplevelser og events