Aabybro

Tilbud til kommunalt ansatte med relation til minkavlere

Jammerbugt Kommune har stadig det største smittetryk i Danmark med 80 nye smittede i løbet af den seneste uge. Det giver en incidens på 208,9.
Til sammenligning er myndighedernes bekymringstal på 20.
Incidens er antallet af nye smittetilfælde i befolkningen målt ud fra, hvor mange tilfælde der er pr. 100.000 indbyggere.
(Foto: Line Bloch, Region Nordjylland)

Mulighed for at blive hjemme
Derfor iværksætter Jammerbugt Kommune nu en række yderligere tiltag for at få smittetrykket ned.
– Vi er ved at strikke et tilbud sammen til de af vores medarbejdere, som har tætte relationer til minkavlere. Det bliver muligt for dem at arbejde hjemmefra. Og hvis man eksempelvis er ansat i plejen og derfor ikke kan arbejde hjemmefra, så bliver man tilbudt at få lønkompensation, hvis man bliver hjemme, siger borgmester Mogens Chr. Gade.

En fremstrakt hånd
Han understreger, at der er tale om et positivt tilbud.
– Det er ikke for at komme i konflikt med nogle, eller hænge nogle ud, men vi kan se, at andre kommuner og regionen er kommet med denne mulighed. Og Beredskabsstyrelsen for Nordjylland anbefaler det også, siger Mogens Chr. Gade.

Opfordring til foreninger
Desuden er kommunen ved at skrive ud til foreningslivet med en melding om, at hvis man skulle rende ind i et smitteudbrud til en træning, et stævne eller andet arrangement, så skal man straks kontakte kommunens sundhedsteam og andre relevante myndigheder.
– Det er vigtigt, at vi får en hurtig melding, så vi hurtigt kan få opsporet og brudt smittekæderne, forklarer Mogens Chr. Gade om den nye forretningsgang.

Overvej arrangementerne
I det hele taget bør man overveje, hvordan man kan få hverdagen til at fungere uden at risikere smitteudbrud.
Eksempelvis har Jetsmark Lokalråd netop aflyst onsdagens indvielse af den nye skaterbane i Jetsmark-området, påpeger Mogens Chr. Gade.
Endelig holder kommunen fast i, at så mange møder som muligt skal foregå virtuelt og uden, at man mødes.

Håb om et fortsat fald
– 7-9-13 så har vi oplevet, at smittetrykket er faldet to dage i træk, så der er håb om, at det går den rette vej, men det er rigtigt sårbart. I dag (19. oktober, red.) har vi haft 7 nye smittetilfælde, og det er lavt i forhold til i sidste uge, siger Mogens Chr. Gade.
Det er tidligere oplyst, at der er et særligt tryk i og omkring Gjøl, men Mogens Chr. Gade understreger , at det er hele Jammerbugt Kommune, der er ramt af Covid-19.
Region Nordjyllands mobile testcenter har udvidet åbningstiden i Brovst tirsdag 20. oktober fra kl. 10 til 17.
Jammerbugt er af Styrelsen for Patientsikkerhed også blevet påbudt restriktioner for besøg på plejecentre.

Se mere her:


Læs om fantastiske oplevelser og events