Det er både en iderig, imødekommende og meget entusiastisk køkkenchef, der her den 18. januar slog dørene op for gæsterne i Café FunArt. Der var fuld knald på i de fire første åbningsdage, hvor der var mange der benyttede lejligheden til at hilse på den nye restauratør.
En perfekt chance
Victor Vendler Birk (24 år) blev opfordret til at stå for driften af Café FunArt, som er en integreret del af oplevelsescentret FunArt Blokhus. Han blev straks forelsket i stedet, da han fik en rundvisning af indehaver Kim Godiksen.
-Det var en perfekt chance til at få foden under eget bord, siger han. Derfor flyttede han for nylig hertil fra Aarhus, og ind i den tilstødende personalebygning. Faktisk er han opvokset i Varde, men er dog ikke helt ubekendt med Nordjylland, for han har tidligere arbejdet 2 sæsoner som køkkenchef på Dit Smørrebrød i Skagen. Efter nogle hektiske år i det nordjyske gik turen til Aarhus, for at arbejde i et kantinekøkken med en mere almindelig arbejdsuge, men iværksætterblodet kom op i ham, og da muligheden opstod kunne han ikke takke nej.
Selvlært kok
Han autodidakt kok, men det er ikke noget der afspejler sig i maden – hverken i udseende eller smag. Selv siger han, at han er meget glad for mad, men faktisk er selvlært. Han har været heldig at arbejde i køkkener, hvor der har været meget kompetente kokke, som han har kigget over skuldrene og samtidig har de været rigtig gode til at lære fra sig. Al den ekspertise har han taget med til Blokhus, og det har udfoldet sig på menukortet med masser af inspirerende retter, som er en blanding af fisk, steaks og burgere men med et fransk touch.
For ham er helhedsoplevelsen meget vigtig, og han gør meget ud af at komme hele vejen rundt til gæsterne.
-Jeg elsker at snakke og kræse om dem, så de er godt tilpas. De skal ikke føle, de er i byen. Det er som at være hjemme og spise hos en ven, smiler han. Jeg hyggesnakker med dem, og der må godt være lidt sjov og ballade.
Synergier
Han synes stedet er spændende, for han ser der er potentiale i de store synergier, der kan være med de øvrige forretninger i FunArt. Samtidig glæder han sig over, at der er dygtige folk omkring ham, som han kan sparre med. Men han kan også godt selv.
Ideerne står i kø, og man fornemmer straks den stærke passion, han har for at bygge stedet op, og få det til at køre.
-Lige nu er der en spændende drengerøvsaften i støbeskeen. Navnet er ikke helt på plads, men det bliver noget med gigantiske støvleøl, der kan rumme en hel liter øl, côte de pork og fodboldgolf.
Caféen holder åbent alle dage undtaget på mandage, og hver søndag middag er der buffet.