Pandrup

1. spadestik til nyt topmoderne skolecenter

Onsdag 24. marts 2021 er en markant dag for Jammerbugt Kommune som helhed og Jetsmark-området i særdeleshed, da der blev taget 1. spadestik til det nye skolecenter, som til august 2023 åbner med nye og topmoderne omgivelser til elever og ansatte.
(Se illustrationer sidst i artiklen).

Et historisk spadestik
Borgmester Mogens Chr. Gade lagde, inden han med en gravko tog 1. spadestik til byggeriet til 152 mio. kr., heller ikke skjul på, at det er en historisk dag.
– Det er ikke bare månedens, men årets begivenhed. Det er første gang, at Jammerbugt for anden gang bygger en helt ny skole. Nu tager vi hul på virkeligheden og visionen for skolen, sagde han.
Forud er gået et forberedende arbejde, hvor ikke alene skolens ledelse og ansatte, men også elever, forældre og det omgivne lokalsamfund har været inddraget for at kunne komme med deres ønsker og sætte deres præg på det kommende samlingspunkt for Moseby, Kaas og Pandrup – hele Jetsmark-området.

Foto: Vores Jammerbugt

Vil vække stor opsigt
Det var 3. marts, at Jammerbugt Kommune og hoved-entreprenør, NCC, som også har bygget Aabybro Skole, kunne skriver under på byggeriet.
– Vi er nåede frem til det, vi gerne ville have uden, at der er sparet nogle steder. Vi har fået den funktionalitet, de pædagogiske visioner og den arkitektur samt det  identitetsskabende byggeri for Jetsmark, som vi har ønsket os med de bedste rammer for elevernes læring, trivsel og dannelse og en arbejdsplads med gode rammer, sagde Mogens Chr. Gade.
– Dette skolecenter vil vække opsigt langt ud over kommunens grænser med et budskab om, at sådan kan en skole også se ud og benyttes, sagde borgmesteren og tilføjede.
– Vi har det som Jeppe i baronens seng, men vi både drømmer og er vågne.

Foto: Vores Jammerbugt

Et lokalt kraftcenter
Han lagde vægt på den store positive udvikling, der sker i Jetsmark med moderniseringen og udvidelsen af Jetsmark Idrætscenter blot et stenkast fra den nye skole.
– Sammen med idrætscentret kommer skolen til at danne et lokalt kulturcenter, som  både ude og inde kan bruges til rigtig mange ting, sagde Mogens Chr. Gade.
Han tilføjede, at kommunens investering i ny skole og i Jetsmark Idrætscenter til sammen  løber op i 220 mio. kr., hvilket er den største anlægsinvestering nogensinde i Jammerbugt Kommunes historie.

Vigtige fysiske rammer
Projektchef Jacob Søe Lundgaard, NCC, fremhævede den store betydning, de rette fysiske rammer med gode plads-, lys- og lydforhold har for læring og trivsel.
– Som bygherre er det altid specielt at bygge en skole, fordi den har berøring med så mange, og en hel by glæder sig. Man har også fået større forståelse for, at de fysiske rammer har stor betydning for indholdet og for, hvad man kan præstere, sagde han.

Fra venstre direktør for børne- og familieforvaltningen Diana Lübbert Pedersen, kommunens projektleder, Jens Hammer, og leder af skolecenter Jetsmark, Jakob Voldby. Foto: Vores Jammerbugt

Løfter hele området
Når skoleleder Jakob Voldby skal fortælle det første, der falder ham ind, når han skal beskrive betydningen af det nye skolecenter, indleder han med, at det nok ikke er det politisk korrekte svar.
– Den første, der falder mig ind, er den store betydning, som det nye skolecenter får for hele lokalområdet. Det bliver en kulturinstitution, sagde han og henviste til omgivelserne, Jetsmark Idrætscenter og Jetsmark Kirke med skolen lige i midten.
– Det bliver en treenighed og et videnscenter med , ligesom der er mulighed for så mange andre tiltag, siger Jakob Voldby.

Lokalsamfundet skal med indenfor
Han peger på den nye skaterbane for de foreningsløse børn og unge ved siden af den kommende skole, idrætscentret for de mange foreninger samt industribyen på den anden side af vejen, som også giver mange muligheder for samarbejde og undervisning.
Det nye skolecenter vil også invitere lokalområdet og foreningerne meget mere inden for i den kommende fleksible og multianvendelig skole.
– Og så har det selvfølgelig enorm betydning, at vi får en topmoderne skole, som kan understøtte den rette pædagogiske tilgang, understreger Jakob Voldby.

Begivenheden blev behørigt dækket. Foto: Vores Jammerbugt

Fakta

  • Skolecenter Jetsmark opføres som tresporet skole fra 0-9 klasse med integreret SFO og plads til førskoleelever fra 1. april til 1. august.
  • Idræt og bevægelse foregår i det nærliggende Jetsmark Idrætscenter.
  • Der forventes maksimalt 200 børn indskrevet i SFO hvert år.
  • Skolens bruttoareal bliver ca. 8.500 kvadratmeter.
  • Byggeriet begynder i slutningen af marts 2020.
  • Det forventes afsluttet til indflytning i august 2023.
  • Det samlede budget er på 152 mio.kr.
  • NCC’s andel er på 117 mio. kr.
Illustration: Nordconsult-KAAI
Illustration: Nordconsult-KAAI
Illustration: Nordconsult-KAAI
Illustration: Nordconsult-KAAI
Illustration: Nordconsult-KAAI
Illustration: Nordconsult-KAAI
Illustration: Nordconsult-KAAI

Læs om fantastiske oplevelser og events