Blokhus

10 år med sandskulpturer

Skulpturparken Blokhus har fejret jubilæum  

I juni fejrede Skulpturparken og Kulturhuset Blokhus 10 års jubilæum. Parken er en af de bedst besøgte attraktioner i området, og i 10 år har virksomheden været arrangør af Sandskulptur Festival.
-Det er ikke til at forstå, at der allerede er gået 10 år, siger indehaver John Andersen, med eftertænksomhed i stemmen.
Når han skal kigge tilbage så mindes han, at det har været udfordrende men også sindssygt spændende.
-Det, der bare startede med sand, har udviklet sig til meget mere, og vi er både glade og stolte over hvad det egentlig er, at vi har formået at få op og stå i løbet af årene. Det hele har været langt mere omfattende end jeg lige havde forudset – både i henhold til sæsonansatte, økonomi og de ressourcer, der skal ligges i det, siger den ellers meget erfarne forretningsmand.
Han fortæller dog, at det har været en sjov rejse selvom – som han selv udtrykker det – ikke er nemt at tjene penge på kultur.
-Vi har investeret over 60 millioner i Skulpturparken og Kulturhuset Blokhus, og det er også helt fint. Vi har ikke gjort det for at tjene penge, men for at tilføre Blokhus en god oplevelse.
Til spørgsmålet om han ville gøre det om, hvis han fik muligheden for det, siger han nej med sikkerhed i stemmen.
-Det skal ikke misforstås. Vi er selvfølgelig glade for den udvikling og de resultater, vi har opnået hvert år sammen med vores dygtige personale, men jeg må også erkende, at det har taget for meget af min tid.
En af de succeser, der står skarpest i ejerens erindring i løbet af de 10 år, er Magisk Jul, hvor der er investeret 15 millioner kroner i julebelysning.
-Det er en af Europas største af sin slags, og der er ikke mange der kan bryste sig af at have lavet det samme.
Samtidig kan han med glæde i øjnene se tilbage på, hvordan en almindelig græsmark er blevet forvandlet til et anerkendt oplevelsesunivers, som med flotte skulpturer i sand, træ og fiberbeton samt farverige sansehaver med blomster vækker anerkendelse hos de mange gæster, der kommer på besøg. 
Derudover er Kulturhuset også et af områdets førende steder for afholdelse af festlige arrangementer.
Med restauranten og store flotte festlokaler, der danner ramme om livets største begivenheder, har huset formået at skabe sig et godt renomme i markedet. 

Skulpturparken
skulpturparken

Rejsen slutter ikke endnu

Egentlig var den 72-årige indehaver på vej på pension, da han overtog en række bygninger i Blokhus tilbage i 2011. Men sådan blev det ikke, og i stedet blev der kastet masser af energi i at opbygge den imponerende Skulpturpark og Kulturhus frem mod det, virksomheden står for idag.
Og selvom John Andersen er på vej mod pensionen, så stopper udviklingen ikke her, for næste år kan gæsterne glæde sig til endnu flere oplevelser.
Han fortæller, at de altid har startet med at opbygge og åbne for Sandskulptur Festivalen i april/maj måned, men nu er posen blevet rystet, og nyt er på vej.
-Der er en masse nye initiativer undervejs. Vi udvider sæsonen og regner med at åbne i parken allerede fra uge 7 i februar måned. Der vil også blive taget hul på en masse nye tiltag – bl.a. flere nye events.
Alle faciliteterne og personalet er der jo. Det kan vi lige så godt udnytte endnu bedre, så derfor har vi besluttet at arrangere flere events, som er værd at køre efter for hele familien, afslutter John Andersen.

Læs om fantastiske oplevelser og events