Aabybro

130 svømmere i bassinet i Aabybro

Vellykket Sparekassen Vendsyssel Cup i DGI Huset

– Det var en stor succes, da der i weekenden 8.-9. februar blev afviklet Sparekassen Vendsyssel Cup for 46. gang med de bedste konkurrencesvømmere fra hele Nordjylland.

Frivillige bag stævnet
Værtskabet går på tur blandt de deltagende klubber, og i år var det altså Aabybro Svømmeklub, der i samarbejde med Sparekassen Vendsyssel Cup Udvalget stod for stævnet.
Mange frivillige gjorde det muligt for de ca. 130 svømmere at få en rigtig god weekend med masser af hurtig svømning og ikke mindst fællesskab på tværs af klubber, alder og køn. 

Privatfoto

Finaler med speak
Både lørdag og søndag var der indledende konkurrencer, hvor de seks bedste i hver årgang gik videre til eftermiddagens finaler, hvor lyset i hallen blev dæmpet, mens finalisterne blev præsenteret med speak og i spotlys. 
Lørdag var der udskillelsesfinaler i 50 meter fri for de tre ældste årgange for både damer og herrer. En nervepirrende type finale, hvor de seks finalister skal sørge for ikke at komme sidst i heatet. Sidste mand ryger ud, og sådan fortsætter det, til der står en vinder tilbage. 

Privatfoto

 Mystery Medley
Søndag var der som afslutning på stævnet en “Mystery Medley” konkurrence for de hurtigste medley-svømmere. Her trak finalisterne rækkefølgen på de forskellige stilarter, der skulle svømmes, lige inden startskuddet. Ingen fik lov til at svømme medleyen i den rigtige rækkefølge. Det var festligt og sjovt for både svømmere og tilskuere. 

Stor succes
– Det er gået over al forventning. Vi har forberedt os meget på at skulle afvikle finaler og på igen at have huset fuld af gæster. Jeg synes at vi kan være tilfredse med arbejdet og at vi har fået leveret et stævne af høj kvalitet. Alt dette kan ikke lade sig gøre uden vores store skare af frivillige. Vi har haft over 40 personer i gang i løbet af weekenden, fortæller stævneleder Stefan Stenberg Sørensen.  

Privatfoto

Imponerende resultater
For Aabybro Svømmeklubs svømmere var stævnet også vellykket.
– Resultaterne var imponerende. Sidste år vandt vi 15 pokaler i Hjørring og i år blev det til hele 21 stykker. Både Junior-, Årgang og talent-holdene var afsted og i alt var der 37 svømmere med under Aabybro Svømmeklubs vinger. Det gør altså noget at være en af de bedst repræsenterede både i antal deltagere, men især også i antal finalepladser. Jeg er meget imponeret over svømmernes resultater, siger træner Benjamin Jørgensen.

Ni svømmere til mesterskab
– Vi fik endda kvalificeret to mere til de vestdanske mesterskaber i april måned. Stort tillykke til Sofie Callsen og Mads Førgaard Poulsen, der nu kan træne frem mod Vestdanske Mesterskab i hhv. Aalborg og Thisted. Nu er ni svømmere kvalificeret fra Aabybro ved de to mesterskaber.

Læs om fantastiske oplevelser og events