Blokhus

15 år med saltsyderi

En milepæl for Blokhus Salt

Blokhus Saltcenter, beliggende vest for Pandrup og nær Blokhus, kunne 1. december 2024 fejre 15 års jubilæum.
Indehaverne Helle (62 år) og Bo Samson (61 år) har igennem årene udviklet virksomheden fra at være en hobbyforretning til en levevej.
På deres ejendom udvinder parret havsalt fra Vesterhavet ved hjælp af traditionelle sydepander, der drives af solenergi. Vandet hentes fra havet ud for Blokhus, og produktionen foregår på stedet, hvor parret også bor.

Fra Sydfrankrig til sydepander

Ingen havde spået, at eventyret med at syde salt skulle blive Helle og Bo´s levebrød, og vejen dertil har da også været alt andet end lige.
Parret har tidligere opholdt sig 19 år i Sydfrankring, hvor de havde en lille hobbyvirksomhed med udlejning af mobilhomes. Sidenhen blev de indehavere af tre Bog & Idé forretninger. Da de blev afhændet blev det i stedet en virksomhed, hvor fokus blev genbrug af printerpatroner med salg til boghandlerforretningerne. En virksomhed, der kunne drives fra hjemadressen sideløbende med Blokhus Salt. Men i takt med at boghandlere blev færre og færre voksede interessen for saltsyderiet, I dag er saltsyderiet deres primære levevej, og de har for alvor opbygget et solidt kundegrundlag de seneste 2-3 år.
Når Bo tænker tilbage på, hvordan rejsen som saltsyder har været siger han prompte: -Spændende, men også rigtig hårdt. Derudover har det taget lang tid inden det kunne blive vores levebrød. Det er faktisk først nu her for 2-3 år siden, vi har fået rigtig godt fat i kunderne og samarbejdspartnere.
Livet med egen virksomhed i turistbranchen har været en positiv oplevelse for Bo.
Han er landet på den rette hylde.
-Jeg elsker det, siger Bo Samson. Mange af vores kunder er turister. De er aldrig sure, og jeg nyder at snakke med dem. Deres positive energi smitter. De vil gerne se, hvordan vi arbejder bag kulissen, og jeg viser gerne frem og fortæller om vores arbejde.
Når han skal sætte ord på årsagen til succes hos Blokhus Salt mener han det bl.a. skyldes, at gæster generelt er nysgerrige i dag. De vil gerne have oplevelser omkring lokale fødevarer, hvordan de bliver til og samtidig møde personerne bag.  
Og alt det kan man som besøgende hos Blokhus Salt.
Blokhus Salt har gjort det til deres styrke at tilbyde en oplevelse ud over det sædvanlige. Besøgende kan se produktionen, lave deres eget urtesalt med krydderurter fra stedet, prøve badesalte i fodbad og nyde en kop kaffe i caféen.

Blokhus salt

En lys fremtid

Fremtiden ser også lys ud for Blokhus Salt. Det nye kapitel i salteventyret er skræddersyede specialvarer til andre virksomheder med eget firmanavn på. Så selvom parret har nået 15 år med Blokhus Salt, så er de langt fra klar til at trække sig tilbage. -Vi har fundet vores rette hylde, afslutter Bo.

Læs om fantastiske oplevelser og events