Blokhus

20 fly lander på Blokhus Strand

Søndag 22. august vil dele af Blokhus Strand blive omdannet til landingsplads når 20 veteranfly, propelfly og gyrokoptere flyver langs vandet i lav højde for herefter at lægge an til landing på den brede sandstrand.

Udstilles på stranden
Begivenheden, der arrangeres af Erhvervsforeningen Destination Blokhus, er yderst populær og overværes typisk af tusindvis af gæster.
Lars Bech vil hele dagen speake og underholde med spændende flyanekdoter og information om de forskellige flytyper.
Publikum kan følge flyene fra en plads i klitterne, og bagefter er det muligt at se nærmere på flyene, som bliver udstillet på stranden. Du kan også tale med piloterne under Meet & Greet, hvor de vil dele ud af deres oplevelser i luften. 

Landet i junglen
En af piloterne, som er indbudt til at flyve er 63 årige pilot Keld Adzersen, som kommer til Blokhus fra Randers i sin hvide Piper 28 Cherokee 140 fra 1971. Han ser frem til at vise flyet frem på søndag, og han er samtidig en del af arbejdsgruppen, som står bag arrangementet. Generelt bliver han rigtig glad, når han kan glæde andre med en flyvetur.
– Det giver en helt fantastisk oplevelse, når børn bliver begejstrede ved en lokal lufttur i området eksempelvis når Randers Flyveklub holder åbent hus, og vi er på vingerne, siger Keld Adzersen.
En anden pilot er 68-årige Michael Thurland, der begyndte at flyve i 1984. Han har blandt andet fløjet, mens han var udstationeret i Mellemamerika samt i mange lande i Afrika, Sydøstasien og Amerika. Han kommer til Blokhus i flytypen KZ VII fra 1948.
Flyet har tidligere været brugt i grunduddannelsen af Forsvarets piloter indtil 1953. De næste mange år frem til 1977 gjorde 616 tjeneste ved forskellige enheder i Flyvevåbnet.
Michael Thurland har igennem tiden fløjet mange forskellige flytyper eksempelvis aerobatics, søfly og veteranfly og har derfor mere end 1.800 flytimer bag sig.
Hans længste flyvning er fra USA til Nicaragua, og de vildeste oplevelser er junglelandinger i både Costa Rica og Nicaragua.
Når alle 20 fly er landet på stranden, er der åbningstale ved oberst Lars Christian Hedemark, som er chef for Air Transport Wing på Flyvestation Aalborg.

Vind en flyvetur
For publikum er der arrangeret flere konkurrencer, som der kan deltages i. Du kan stemme på dit favoritfly, og få chancen for at se Nordjylland fra oven på en gratis flyvetur over det nordjyske. Hele dagen er der udstilling indenfor flysporten, og i udstillingsområdet kan du blandt andet vinde en tur i en ægte Herkules.

Blokhus Fly-In Program 2021

  • 12.00 – 17.00: Udstilling på stranden.
  • 12.30: Fly lander på stranden.
  • 13.30: Velkomsttale ved oberst Lars Christian Hedemark, chef for Air Transport Wing.
  • 14.00: Meet & Greet – se flyene tæt på og tal med piloterne.
  • 16.15: Publikum forlader landingsområdet.
  • 16.30: Takeoff.
  • 17.00: Tak for i år – vi ses til Blokhus Fly-In 2022.

Praktisk information
Blokhus Fly-In 2021 forventes at blive et tilløbsstykke uden lige med mange mennesker i byen og dermed også mange biler. Bilister har mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum for at lette trafikken, mens nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel i perioder.
Arrangørerne håber på godt flyvejr, men er nødt til at tage forbehold for vindforholdene. Sikkerheden kommer før alt, så hvis vejret ikke arter sig, kan aktiviteter aflyses, oplyser Jannie Ratke, eventansvarlig hos Erhvervsforeningen Destination Blokhus.
Følg derfor med på Blokhus.dks facebookside og se status på hele eventen.

Læs om fantastiske oplevelser og events