Pandrup

– 2020 er ikke kun mundbind og håndsprit

Af Inger Dueholm
Formand for Ingstrup Bogby
Tidl. forstander Ingstrup Efterskole

På mange måder har 2020 været et specielt år præget af aflysninger og begrænsninger. Samtidig har vi jo fundet ud af, at meget kan lade sig gøre, hvis blot vi tager nogle forholdsregler og passer godt på hinanden. Noget af det væsentligste vi har lært er, at god håndhygiejne faktisk kan gøre en kæmpe forskel! Tænk bare på, hvor få der har været syge med forkølelse og influenza!

Virtuelle muligheder
Vi har også lært, at mange jobs kan varetages hjemmefra.
Tænk, hvis mange, også i fremtiden, kan undgå at bruge timer på at transportere sig selv til og fra arbejde. Disse mange timer hver uge kan i stedet bruges på motion eller samvær med familien.
For slet ikke at tale om brændstofbesparelse og mindre forurening.
Mange af os er også blevet dygtigere til at bruge de muligheder der er for at mødes virtuelt, når vi nu ikke må mødes fysisk. I mit job som deltids-lærer, har jeg lært at undervise via computer-skærmen og det kan sagtens fungere – i hvert fald i en begrænset periode.

De sociale bobler
Det er lidt trist, at familie-komsammen i julen ikke kan blive til noget.
Min familie er spredt i hele landet og vi plejer at mødes fire generationer 2. juledag – den går ikke i år!
Runde fødselsdage, fætter-kusine-træf , sommer-træf, tøsetur med gamle veninder, besøg hos venner i andre dele af landet og store fester er selvfølgelig også blevet aflyst – eller lad os hellere sige udskudt.
Vi når det nok!
For ikke at sidde alene hjemme hele tiden, har min mand og jeg aftalt med et par gode venner, at vi på skift spiser hos hinanden en gang om ugen – det giver god energi at lave mad til andre, og det er så dejligt, når man selv bare skal møde op til en gang god mad en fredag aften. 
Også vores børn og børnebørn har vi været sammen med, og endnu er der ingen blandt hverken venner eller familie, som har været syge.

Det smukke Danmark
Som deltidspensionister har vi mulighed for at rejse, når vi vil – men selv i de perioder, hvor det har været muligt at rejse, så har tanken om en tætpakket flyvemaskine fået os til at blive hjemme.
I stedet har jeg for første gang været bagsædepassager på min mands motorcykel, og sammen har vi været på et par hyggelige ture i smukke Danmark.

Vi venter på 2021
Svært har det været, at kun én besøgende må komme på besøg på plejehjemmet, hvor min 89-årige mor er flyttet ind her i efteråret.
Hun savner sine gamle venner, som hun plejer at mødes med hver uge og sine andre børn og hele vores familie. Heldigvis er der nu blevet lukket op for flere besøg i Vesthimmerland, hvor hun bor.
Vaccinen er på vej, og mon ikke 2021 bliver et helt fantastisk festligt år, hvor vi igen må fejre og feste og være mange sammen.

Læs om fantastiske oplevelser og events