Nyheder

35 år med Fårup Skovhus

 | FOTO: Presse
Stegt flæsk og helstegt gris trækker gæster til

Opskriften på at overleve i en hård branche i så mange år har været godt købmandskab og flid sammen med et skudsikkert koncept, der både har originalitet og den rigtige pris.

61-årige Bo Hilfinger Larsen kan nu se tilbage på 35 år som restauratør i Fårup Skovhus.

– Det har da været hårdt at banke op. Det er ingen hemmelighed, siger han. Jeg overtog et sted, der var lukket, og der er jo ikke noget, der kommer af sig selv. Jeg håbede på at det ville gå godt, men jeg havde nok ikke helt forestillet mig, hvad det er blevet til i dag, siger han.

Han er uddannet slagter og pølsemager som 18-årig og arbejdede med det i nogle år efterfølgende. Og efter at være ansat i et butikscenter i Thorshavn på Færøerne vendte han hjem til Danmark, og det blev startskuddet til restauranten i Saltum.

En rigtig prisbasker

Et stærkt koncept med stegt flæsk hver torsdag og helstegt pattegris hver fredag året rundt til en attraktiv pris, har været en fornuftig strategi for den nordjyske restaurant.

Og det er slet ikke så få stykker flæsk, han har tilberedt igennem årene. Det er faktisk flere hundrede tons.

– Der går cirka et halvt ton hver uge. Jeg kan jo som slagter selv tilberede meget af det, og kan derfor også lave det til en rigtig god pris, siger Bo H. Larsen.
Efter en del år i butiksbranchen, så er godt købmandskab også noget, han har sans for.

– Jeg vil jo hellere tjene 5 x 25 øre end 1 krone, som han siger for at give et tydeligt billede på, hvorfor han har valgt, at de mange retter skal være prisvenlige.

Fårup skovhus

Dernæst forklarer han også, at hans buffeter skifter hver 3. måned. Lige nu kører der sommerbuffet, men han arbejder allerede nu med, hvad der skal på efterårsbuffeten.
Han forklarer, at i og med der ikke er det samme på buffeten altid skaber motivation for genbesøg.

– Så skal man jo ikke spise det samme hele tiden, og det kan gæsterne godt lide, forklare Bo H. Larsen.

Tusindvis af gæster har igennem årene været forbi, og rigtig mange er også gengangere. Udover de hundredvis af gæster i restauranten hver uge er der også rigtig mange selskaber og tusindvis af kuverter med mad ud af huset. Alene i forbindelse med Nørhalne Cup leverede Fårup Skovhus 8.000 kuverter med aftensmad ud af huset hver dag.

– Vi har så travlt at vi desværre også må sige nej til meget. Vi har heldigvis en god fast skare af medarbejdere, men det er ikke helt nok til at vi kan tage imod flere, og det er svært at skaffe nye folk.

Optrædener med kendte danske kunstnere hele efteråret er også noget af det, der appellerer til gæsterne. Hvert år kommer Kandis bl.a. 2 gange, næste gang 11/10. Ib Grønbech optræder 6/9, Kim & Hallo 20/9 og Tørfisk 25/10.

Fårup Skovhus til salg

Selvom den arbejdsomme restauratør efterhånden nærmer sig pensionsalderen, så er han ikke på vej videre endnu. Han afviser dog ikke at hvis der er én, der gerne vil købe hans livsværk er han da åben for et bud.

Bo H. Larsen har fire børn, men der er ikke nogen af dem, der har lyst til at drive forretningen videre.
Han bor på en gård i Sdr. Saltum, hvor samleveren har heste og han selv interesserer sig for veteranbiler. Der har dog ikke været meget tid til fritidsinteresser igennem årene, men det glæder han sig til at kunne bruge mere tid på engang i fremtiden. 

Læs om fantastiske oplevelser og events