Tekst og foto: Lotte Kande
Blokhus avis har sat jubilaren stævne. Det er nemlig ikke hver dag, at en begivenhed som denne finder sted. Vi mødes, sammen med afdelingsdirektør, Preben Jonstrup på kontoret i Hune. Benny og Preben har i øvrigt kendt hinanden altid. Begge er de fra Hune og har siden barns ben haft deres gang på Hune Savværk, som det hed førhen. Prebens far grundlagde savværket og Bennys’ arbejdede på stedet. Præcis som ”drengene” gør i dag.
Fast arbejde som 15 årig
-Hvorfor skal man gå i skole når man kan arbejde, siger Benny med et smil på læben og fortæller samtidig, at det var helt normalt, at man tog fast arbejde i en tidlig alder førhen. Han gik ud af skolen efter 7. klasse og som 13 årig arbejdede han på en landbrugsejendom ved Kvorup indtil hans far mente, at nu var tiden inde til at han godt kunne varetage et rigtig arbejde. – Jeg fik 1 kr. i timen som blev udbetalt hver uge. Det var vores kontordame, der udbetalte kontanter til os i små brune poser, husker han. Han mindes også hvor hårdt arbejdet rent fysisk var dengang. – Vi bar cementen på skuldrene og det var med de bare næver alt træet blev læsset af og stablet. Kroppen var godt brugt efter en lang arbejdsdag. Om det var knokleriet, der sendte Benny på sygehuset med en skulderoperation for år tilbage, kan man kun gisne om, men sikkert er det, at det er den eneste sygemelding han har haft på 50 år, supplerer Preben Jonstrup.
En slider
-Benny er en slider, ingen tvivl om det. Han har den rette indstilling og grundholdning til livet og i hans lange virke har jeg aldrig hørt ham sige nej til en arbejdsopgave, fortæller Preben og fortsætter, – Han er altid gået til opgaverne med positivt sind og for ham er intet umuligt. Sådan var hans far, Heinrich også, da han arbejdede her. Benny er umiddelbart ikke typen der kan lide at være i centrum og få ros. Han er ydmyg og beskeden under hele interviewet og for ham, har han jo blot gjort ”det man skulle”, nemlig at møde op på sin arbejdsplads hver dag. Og det har han gjort, i en halv menneskealder, der samtidig har sendt ham igennem flere årtier og igennem en udvikling, han for 50 år siden ikke turde tro på. –Jeg tror den største forandring har været at gå fra ”håndkraft” til i dag, hvor det meste af vores arbejde på Tømmergården udføres med maskine og hjælpemidler. Han fortæller også om dengang den første truck ankom til stedet. – Det var en sensation, men jeg tænkte i mit stille sind, hvad skal vi bruge den til og hvordan mon den virker?
Et alsidigt job
I dag har Benny ikke problemer med at få maskineriet til at virke. Han fungerer både som ekspedient, lagermedarbejder og fast chauffør på lastbilerne, når kunderne skal have deres varer bragt ud. Han har været med på rejsen fra det gamle Hune Savværk til Han Herreds Tømmerhandel og videre ind i koncernen, Ceste Træ, der i dag hedder Tømmergården Hune og markedsføres under navnet XL-Byg. I en alder af 65 år, kunne han med god samvittighed d. 16. oktober have trukket sig tilbage som folkepensionist, men Benny Villadsen, der sammen med hustruen Lisbeth har børnene Tabita, Dennis og Anders, er slet ikke parat. Han fortsætter sit daglige virke i arbejdstøjet, hvor der forventeligt i mange år endnu, er broderet ”Benny” henover brystet.
Benny Villadsens 50 års jubilæum markeres d. 9. november med familie, venner og kollegaer.