Bevillingsmøde jammerbugt kommune
Aabybro

732.000 kroner til lokale projekter

Jammerbugt Kommune uddeler midler til lokale projekter.

Jammerbugt Kommunes Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalg har netop uddelt 732.000 kr. fra kommunens Kultur- og Landdistriktsmidler til 13 forskellige projekter.

Projekterne, som har modtaget støtte, spænder som sædvanligt bredt. Blandt andet er der blevet bevilget 50.000 kr. til opstart af Gjøl Surfstation, 100.000 kr. til materialer til at renovere og energiforbedre Trekroner IF’s klubhus, 25.000 kr. til en ny borger-café i Pandrup og 50.000 kr. til en ny samlingsplads med shelters i Bonderup.

Kultur- og Landdistriktsmidlerne er kommunens pulje til små og mellemstore projekter, som understøtter udvikling i lokalsamfundene. Puljen har tre årlige ansøgningsfrister: 15. januar, 1. maj og 1. september.

”Det er altid en stor glæde at være med til at understøtte de mange fantastiske, lokale initiativer, som kommunens ildsjæle skaber. Hver gang vi behandler en ansøgningsrunde til puljen, bliver vi positivt overraskede over, hvor mange der frivilligt ønsker at gøre noget godt for sit lokalområde. Vi bor i er en landdistriktskommune, hvor mange af de mindre lokalsamfund er afhængige af, at dygtige og engagerede ildsjæle skaber udvikling og nye aktiviteter. Og det støtter vi selvfølgelig op om i Jammerbugt Kommune”, siger formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen (V).

Alle borgere skal have gode rammer for et godt fritidsliv

Kultur- og Landdistriktsmidlerne understøtter også Jammerbugt Kommunes ambition om at være ”Danmarks bedste Fritidskommune” fra kommunens Kultur-, Fritids- og Landdistriktspolitik. Hermed menes der, at alle borgere i kommunen skal have gode muligheder og rammer for et godt fritidsliv inden for kultur og fritid i alle lokalsamfundene. Det gælder både for de fysiske rammer såsom haller, fodboldbaner, spejderhytter og shelters i naturen, men også at der skal være mulighed for kulturelle arrangementer lokalt. Derfor kan Kultur- og Landdistriktsmidlerne også søges som en underskudsdækning til større arrangementer, hvor antal solgte billetter, vejr osv. kan være usikkert og have betydning for projektets økonomi.

”Det er vigtigt for os, at det i Jammerbugt Kommune er så let at være ildsjæl som muligt. Om man er formand for en idrætsklub, spejderleder, arrangør af et kulturevent eller noget helt fjerde, så skal kommunen ikke være en stopklods for de gode tiltag men i stedet være en medspiller. Derfor støtter vi også op om mange forskelligartede projekter for at give de frivillige et ekstra skub på vejen mod at få realiseret deres tiltag.” siger næstformand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Kiki Bach (A).

Næste ansøgningsfrist for Jammerbugt Kommunes Kultur- og Landdistriktsmidler er den 15. januar 2023. Der kan læses mere om puljen og finde ansøgningsskemaet på Jammerbugt Kommunes hjemmeside.

Læs om fantastiske oplevelser og events