Aabybro

Opholdsforbud i Jomfru Ane Gade forlænges

Det opholdsforbud, der i afgrænsede tidsrum gælder for Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde i Aalborg frem til 26. september kl. 02.00, forlænges nu, så det også omfatter:
Fra lørdag 26. september kl. til søndag 27. september kl. 02.00. Forbuddet sker for at forhindre yderligere spredning af covid-19.

Bøde på 2.500 kr.
Forbuddet betyder konkret, at man i perioden torsdag d. 24. – søndag d. 27. september i tidsrummene mellem kl. 22 og 02 ikke må tage ophold i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde, dog må man gerne bevæge sig gennem området. 
Det kan koste en bøde på 2500 kr., hvis man overtræder forbuddet.  
Forbuddet sker også i forlængelse af, at det fra 19. september 2020 er besluttet, at serveringssteder skal være lukket i tidsrummet fra kl. 22 – 5 for at hindre spredning af smitte med covid-19, oplyser vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals, der siger:   
– Opholdsforbuddet skal være med til at hindre, at gæster tager ophold i Jomfru Ane Gade, når serveringsstederne lukker kl. 22. 

Smitten skal bremses 
Men baggrunden er, at smitten stadig er iblandt os, og den har i samfundet desværre været stigende i den seneste tid. Også i Nordjylland. Og det er vigtigt, at yderligere spredning bliver bremset. Det er afgørende periode, vi er inde i; derfor vil Nordjyllands Politi holde skarpt fokus på, at nordjyderne overholder de regler og restriktioner, der er.   
– Vi vil også i den kommende weekend være massivt til stede i og omkring Jomfru Ane Gade og påse, at opholdsforbuddet overholdes, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals, der understreger, at politiets patruljer gerne går i dialog med borgere, hvis der opstår tvivlsspørgsmål om noget. 
– Men hvis man ikke kan finde ud af reglerne, så giver vi bøder, fastslår vicepolitiinspektøren.   

Mere politi i gadebilledet
Desuden vil politiet generelt patruljere mere intensivt i Aalborg og resten af Nordjylland og påse, at regler og retningslinjer efterleves.  
– Især omkring weekender vil man kunne opleve mere politi i gadebilledet, og borgere vil kunne møde uniformeret politi inde på restaurationerne, hvor vi i højere grad vil lægge vejen forbi for at påse, at alt er i orden. 
Forlængelsen af opholdsforbuddet træder formelt i kraft d. 24. september 2020 og gælder foreløbig indtil d. 30. september 2020, og det pågældende område vil være markeret med forbudsskilte. 

Fakta: Opholdsforbud forlænget

Forlængelsen betyder, at opholdsforbuddet i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde altså nu gælder frem til 30. september, dog kun i disse tidsrum: 
• Torsdag den 24. september 2020 fra kl. 22.00 til fredag den 25. september 2020 kl. 02.00
• Fredag den 25. september 2020 kl. 22.00 til lørdag den 26. september 2020 kl. 02.00
• Lørdag den 26. september 2020 kl. 22.00 til søndag den 27. september 2020 kl. 02.00

I de nævnte tidsrum er det forbudt at tage ophold i områderne omfattet af forbuddet – man må dog godt bevæge sig gennem området. Hvis man overtræder forbuddet, kan man risikere en bøde på 2.500 kr.  

Her gælder forbuddet
Opholdsforbuddet gælder i hele Jomfru Ane Gade fra enden ved Bispensgade (undtaget indgangsdøren til
7Eleven) til den anden ende Ved Stranden.
Opholdsforbuddet omfattet tillige Ny Mølle Stræde fra adgangsvej ved Vesterå til Jomfru Ane Gade samt for Jomfru Anes Gård fra parkeringshus i nord ned mod port til Jomfru Ane Gade.

Området, der omfattes af opholdsforbuddet, kan ses på kortet her:

Læs om fantastiske oplevelser og events