Aabybro

Aabybro IF sprænger rammerne

Foreningen vokser i takt med byen, og det er hårdt ved anlægget

– Ligesom Aabybro by er det, så er 100 års fødselaren Aabybro IF inde i en god udvikling og har aldrig haft flere medlemmer end de nuværende godt 500.
Men det giver også et pres på klubhus og baner, og det bliver ikke hjulpet af de problemer, der har være med anlæg af en ny opvisnings- samt kunstbane.

Nyt klubhus
Desuden arbejder de frivillige i Aabybro IF hårdt på at få et nyt klubhus og skaffe finansiering til det, der skal være et foreningshus og dermed give plads til andre af byens aktiviteter.
Det var blandt emner på Aabybro IF Fodbolds generalforsamling mandag aften 10. februar.
Formand for byggeudvalget, Henrik Pedersen, fortalte om planerne for det nye hus, mens formand Hans Arne Pedersen peger på, at finansieringen er mere end en knast.

Mere velvillighed
Kommunen har lovet et tilskud på fire mio. kr., men et klubhus uden nogen former for flødeskum af tilsvarende størrelse som det nuværende vil koste 12 mio. kr.
– Vi forventer, at AaIF selv skal komme med to mio. kr. Så det bliver svært og en stor opgave for de frivillige bag projektet. Derfor kunne vi håbe, at der bliver set med større velvillighed på at hjælpe os, som det er sket for andre foreninger, siger Hans Arne Pedersen.

Benyttes af to skoler
Han peger på, at klubben med sine fritidstilbud løfter en stor opgave, som er med til at gøre Aabybro til et godt sted at bo.
Og det er ikke alene de 500 medlemmer, der mødes om sport og samvær på anlægget – det gør også både Aabybro Skole og Aabybro Efterskole.

Baner under vand
Samtidig har AaIF ikke kunnet benytte hverken den nyanlagte opvisningsbane eller de andre græsbaner siden medio oktober, fordi de står under vand, og det giver et ekstra pres på kunstbanen.

Potentiale i sponsorløb
Dog kunne Hans Arne Pedersen fortælle om et godt økonomisk 2019 med overskud, som betyder, at AaIF har pengene til at betale for kunstbanen – når den en gang står klar uden vand på banen.
– Det gik bedre med vores sponsorcykelløb og Nørhalne Cup end ventet. Cykelløbet har et stort potentiale, og vi skal have flere med. Det er en god måde for de forskellige hold at mødes på tværs på, siger Hans Arne Pedersen.

Fodboldudvalget:

  • Formand Hans Arne Pedersen
  • Morten Iversen
  • Jan Præstegaard
  • Fmd. ungdomsudv. Jimmy Rasmussen
  • Michael Borup
  • Kasserer Lisbeth Nielsen

Læs om fantastiske oplevelser og events