Nyheder
imported

Aalborg Operafestival klar med årets program

DET SKER: Verdensstjerner til festivalen med temaet ”Gal eller Genial”.

Tekst og foto: Presse
 

Der er god grund til at glæde sig til den 21. udgave af Danmarks ældste operafestival, som afholdes 11. 14. august ude, og det sker inde, i og omkring Aalborg – for allerførste gang med et gennemgående tema.

Overskriften ’Gal eller Genial’ vil gennemsyre programmet, som byder på spektakulære oplevelser med blandt andet verdensstjernebesøg af sopranen Elsa Dreisig og barytonen Roderick Williams.

Opera for alle

Festivalen påtager sig fortsat, som kulturaktør, en afgørende rolle for det musikalske og kunstneriske vækstlag i Aalborg og skaber operaoplevelser for både garvede operalyttere, børnefamilier, nye spirende talenter og plejehjemsbeboere.
– I år venter en særlig udgave af Aalborg Operafestival, som vil fylde hele byen med opera. Vi har sammensat et program med innovativ spændvidde af allerhøjeste kvalitet både med formatsucceserne fra sidste år, klassiske recitals, nyskrevne opsætninger og uropførelser, fortæller festivalleder Peter Rønn.

Natkoncert

Blandt andet kan publikum opleve en spektakulær natkoncert i Aalborgs gamle spritfabrik, Brænderitårnet, med den svenske baryton Gustav Johansson og det norske sinfonietta Insimul. Her udfordres sanserne i den grad, når dirigent Bjarte Engeset leder publikum igennem hovedværket ’Eight Songs for a Mad King’.

Sopransangerinden Signe Sneh Durholm opføre vanvidsarier, når hun gæster ’Opera Skyline’ og kunstneren Ulrik Vincent vil undersøge og udfordre forskellige trosretninger i et transcenderede lydunivers i en opsat domestruktur med 16 højtalere i Vor Frelser Kirke til ’Dome of Beliefs Synthesis’.

Åbningskoncert

I år danner Koncertsalen i Musikkens Hus ramme for Aalborg Operafestivals officielle åbningskoncert, hvor en international operastjerne af højeste kaliber, den dansk-franske sopran Elsa Dreisig, er hovednavnet til festivalen, der akkompagneres af Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Giordano Bellincampi. Den unge sopran har en spektakulær stemme, der har bragt hende optrædener på de største operascener i verden og store internationale priser.

Til åbningskoncerten, som også transmitteres live i DR P2, afsløres desuden årets vinder af Aalborg Operapris 2022. Denne talentpris har eksisteret i 19 år og gives til en sanger, som har gjort sig særlig bemærket.
I år får operaprisen sig en lillebror, nemlig Aalborg Operapris – Juniorkategorien. En pris, der er skabt i samarbejde med Sangkraft Aalborg og Aalborg Kulturskole.

Læs om fantastiske oplevelser og events