Blokhus

Årets Efterårsfestival i Blokhus

 | FOTO: Poul Nymark
Hæslige havhekse, frygtindgydende zombier og dekorative græskarlanterner
efterårsfestival blokhus 2023

Du kan godt begynde at glæde dig til nogle af efterårets mest fantastiske oplevelser, der henvender sig til hele familien!

Traditionen tro byder Blokhus Efterårsfestival på både sjove og (u)hyggelige aktiviteter for hele familien i uge 42 med gamle kendinge og nye, sjove oplevelser.

Her får du en række af ugens højdepunkter.

 

Havheksenes aften i Blokhus

For at skyde Efterårsfestivalen godt i gang vil der, mandag den 16. oktober, være fortryllende oplevelser for både store og små, når der afholdes Havheksenes aften i Blokhus.

– Havhekseløbet er blevet en fast Blokhus-tradition og populariteten vokser år for år. Det er en fantastisk familieaktivitet for alle, siger eventansvarlig Jannie Ratke.

Befri Blokhus

Til Havhekseløbet er arrangørerne plaget af, at havheksene og troldmændene planlægger at invadere Blokhus, hvor de vil forsøge at overtage byen. En medrivende aften, hvor man kan hjælpe med at befri Blokhus ved at finde bogstaverne til det magisk ord, der bryder fortryllelsen. Der bliver dog advaret, at man skal passe på, for alle kan støde på onde havhekse og skumle troldmænd og så kan du ovenikøbet få mulighed for at røre en rigtig slange.

Hele aftenen vil teltet på Blokhus Torv også være fyldt med mange øvrige aktiviteter. Leg med at lave (u)hyggelige sten eller Halloween-lanterner. Ansigtsmaleren Dinah står klar med smukke og søde motiver, og på torvet ristes skumfiduser over bål. Den fortryllede aften afsluttes med et spændende og stemningsfyldt ildshow kl. 21.

Kan du løbe fra sultne Zombier?

Det populære Zombie Fun Run er naturligvis også tilbage. Sidste år deltog over 1000 personer i det skræmmende familieløb, som foregår i Gateway Blokhus efter mørkets frembrud. Løbet afholdes i år 19. oktober. Hver løber udstyres med 3 liv (stofhaler), som sultne zombier forsøger at stjæle ved at jage deltagerne på den 2,5 km lange familierute, og der vil være præmier på højkant.

-Zombie Run kan være lidt skræmmende, så det anbefales, at børn løber sammen med voksne, forklarer Jannie Ratke og pointerer at hunde ikke må medbringes. Samtidig er tilmelding obligatorisk, så vil du sikre dig en plads så husk at booke hjemmefra på: https://pgufinans.nemtilmeld.dk/1.

Sjov og spas med udendørsaktiviteter

Efterårsprogrammet byder på mere sjov og spas for børnefamilierne.

Du kan få pulsen op, når Jetsmark Idrætscenter besøger torvet i Blokhus 17. oktober, hvor du kan få en smagsprøve på den nye ketcher sport pickleball eller alternativ ballonbadminton. Samme dag vil det også være muligt at se Blokhus fra en 53 meter høj kran med enestående udsigt over hele Jammerbugten.

Badass biologerne er fuld af eventyr, når de tager familierne med til Naturstjerneløb 15. oktober i Blokhus Klitplantage. Igennem forskellige dyste, lærer man skovens dyr bedre at kende på en sjov måde. Samme aften tager de alle med på ravjagt på stranden, hvor nordens guld skal findes med UV-ravlygter.

Blokhus Klitplantage danner også ramme om Family Outdoor Camp 20. oktober. Instruktørerne fra Aalborg Outdoor leder “ekspeditionen”, når der blandt andet skal flækkes brænde, snittes knive, gås på line, skydes med bue og laves mad over bål.

16. oktober bliver vild. Nordsøen Oceanarium dissekerer nogle af havets dyr på Blokhus torv, hvor du kan se, hvordan fisk og havdyr ser ud indeni.

Samme dag tilbydes der hyggelig trækketur på sød islænder hest, og samtidig er der quizzer og præmier på højkant. 

wrestling

Blokhus Smadredag

Hele familien inviteres indenfor i ringhjørnet 21. oktober, når Dansk Pro Wrestling med deres wrestlingshow optræder i teltet på Blokhus Torv med hele to underholdende shows fyldt med spænding, action og fede stunts. Showet er tilpasset børnefamilier, og alle bliver nemt opslugt af den interne dyst imellem det gode og onde.

Efterårssjov med anderæs og cirkus

15. oktober vil de små plastikænder igen svømme om kap ned ad Blokhus Bæk til Blokhus Anderæs. Ænderne købes forud, og der er præmier og medalje på højkant til vinderanden. Alle deltagerne får gratis is, og efterfølgende er den farvestrålende plastikand til at tage med hjem, som trofæ.

Samme dag er der kreativ leg i det store telt på torvet med græskar, der males med særlig maling og lak, så de kan stå smukt og uhyggeligt til Halloween.

-Men det sjove stopper ikke der, lover Jannie Ratke.

20. oktober byder Cirkus Charlie på et storslået cirkusshow for familiens yngste, efterfulgt af en spændende workshop. Og hvis du har masser af energi at brænde af, kan du hele torsdagen hoppe løs på den kæmpe hoppepude inde i teltet.

Høstmarked og lokale råvarer

Til dem, der gerne vil forkæle smagsløgene, afholdes det populære høstmarked 18. oktober på Blokhus Torv. Smag på de lokale råvarer og specialiteter og lad dig forføre af duften fra alt lige fra nybagt brød til friskpresset æblemost. På markedet vil det også være muligt at møde lokale kunsthåndværkere.

Alt i alt er der lagt op til en efterårsferie med masser af sjove og (u)hyggelige aktiviteter, som passer til alle aldre. Herudover byder ugen også på segway, Børnelopper, SnapChatløb, Dyrequiz og hos erhvervet er der blandt andet Lysfald i Fårup Sommerland, Kunst i Blokhus i Kulturhuset og meget, meget mere, som kan ses i det fulde efterårsprogram.

Det bliver bestemt ikke kedeligt at holde efterårsferie i Blokhus, der er arrangeret af Erhvervsforeningen Destination Blokhus i samarbejde med de frivillige i Blokhus og VisitJammerbugten.

Nogle aktiviteter skal bestilles på forhånd.

Se nærmere detaljer i Program for Blokhus i efterårsferien 2023.

Læs om fantastiske oplevelser og events