Nyheder
imported

Æg-stremt meget påskesk-æg i Blokhus

VisitJammerbugten og Erhvervsforeningen Destination Blokhus har i lang tid ruget på en kurv fuld af æg-stremt sjov, aktiv, kulinarisk og kulturel påskesk-æg, og nu er programmet klar til at gå på vingerne.

Tekst: Lotte Kande (redigeret) – Foto: Presse

Gennem hele påsken er der masser af aktiviteter for både kyllinger, hønemødre, vandrefugle, strandløbere, æggehoveder og selskabspapegøjer.

– Vi har igen i år lavet et program, hvor der er aktiviteter hver eneste dag i påskeferien. Vi har prøvet at tilgodese alle aldersgrupper, men vi ved, at der kommer rigtigt mange børnefamilier til området, derfor fylder aktiviteter til børnene mest i programmet, fortæller Jette Haugaard Grønhøj, eventkoordinator ved VisitJammerbugten.

Vær aktivt med

Det store telt på Torvet i Blokhus er den trygge rede, hvor der fra lørdag den 19. marts til påskedag, søndag den 27. marts, vil være lunt, hyggeligt og masser af aktiviteter. Derudover byder resten af byen, Gateway Blokhus, stranden, plantagen, Hune og det meste af omegnen også på et overflødighedshorn af oplevelser, hvor der er lagt op til, at den enkelte selv deltager aktivt.

– Blokhus og den enestående natur her omkring ægger til udforskning og bevægelse. Samtidig er det meget oppe i tiden at bruge kroppen og hjernen i stedet for blot at lade sig underholde. Vi vil gerne opmuntre gæster og fastboende til at bruge sig selv og naturen. Hele vores program er baseret på, at børn og voksne selv bliver inddraget, siger Jette Haugaard Grønhøj.

Gensyn med successer

”Den Store Påskeæg-jagt” kom flyvende fra start i 2015, derfor har Påskeharen i år gemt 125 påskeæg i og omkring Blokhus og Hune. Æggene er forsynet med numre, så det gælder om at huske briller, lup og kikkert, når hele familien skal på æggejagt. Et fundet æg udløser nemlig en præmie, så der er mere på spil end bare skæg, motion og en masse frisk luft. Jagten løber over hele påsken, og Blokhus Kanonlaug skyder den i gang lørdag den 19. marts kl. 12.

Sultan Alkassani byder på endnu et glædeligt gensyn, når han langfredag, den 25. marts, omdanner det store telt på Torvet til en orientalsk oase, der er som taget ud af 1001 nats eventyr. Med sit trylleri og klovneri får han både børn og voksne til at måbe af forundring og slå sig på lårene af grin. I samme boldgade, men alligevel helt sig selv, er Charlies one-man Cirkus, som efter sit første show lørdag den 26. marts inviterer alle børn til cirkusskole, hvor de kan lære akrobatik, jonglering og balancekunster. Derefter tager han selv endnu en tur i manegen.

Væk den indre Action Man

Counter-Strike i virkeligheden, dog uden smerte, død og blod. Men med fuld knald på adrenalin og den indre Action Man. Sådan kan lasergame i Gateway Blokhus påskedag, søndag den 27. marts, beskrives. FunCenter sørger for at lave en udspekuleret bane og udstyre deltagerne med lasergevær, så de ti mod ti kan kæmpe til ”last man standing.”

– Det var en kæmpesucces for de 6-16 årige, da vi introducerede det i påsken 2015. Holdene var udsolgt på rekordtid.” fortæller Jette Haugaard Grønhøj.

Der sker i det hele taget så mange ting i Destination Blokhus i påsken, at det er lige til at få pip af. Der er bestemt ingen grund til at gå i seng med hønsene, Blokhus emmer af liv og god stemning fra tidlig morgen til sen aften. 

Læs om fantastiske oplevelser og events