Blokhus

Aktiv efterårsferie for hele familien

(Foto: Poul Nymark)
Der er lagt op til en både sjov, (u)hyggelig og aktiv efterårsferie for hele familien i Destination Blokhus, hvor du kan vælge og vrage imellem en sand perlerække af oplevelser.
Erhvervsforeningen Destination Blokhus præsenterer nemlig igen i år et spændende efterårsprogram med flere end 100 aktiviteter med oplevelser for alle generationer.
Eventansvarlig Jannie Ratke lover et sprængfyldt efterårsprogram med gamle kendinge og nye og spændende oplevelser for hele familien.

Zombie Run
En af de helt store nye efterårsoplevelser er Zombie Run.
Det er et familieløb på 2,5 kilometer, som arrangeres i samarbejde med PGU Runners.
Løbet har udgangspunkt i Gateway Blokhus, og alle bliver udstyret med tre “liv”, som er illustreret med tre plastikstrimler, som du løber med i livremmen. Zombierne jagter dig og vil stjæle dine liv.
– Løbet finder sted torsdag 21. oktober under mørkets frembrud mellem kl. 17 og 19, og det kan godt være en lille smule skræmmende, så vi anbefaler, at børnene løber sammen med voksne, fortæller Jannie Ratke.
Der vil være et diplom til dem, som har mindst ét liv tilbage ved løbets afslutnig. deltagese kræver tilmelding.

By Night
Blandt klassikerne er den meget populære Blokhus By Night som finder sted mandag den 18. oktober, en fortryllet dag for store og små. Dagen starter med det meget populære høstmarked, hvor der i år er rekord mange stader der sælger alt fra fisk, honning, til lækre økologiske grøntsager. Når mørket falder på, kan man f.eks. deltage i det store havhekseløb – som er et stort opgaveløb for hele familien, opleve et fantastisk trylleshow med Ali Babas Karavane, dekorer (u)hyggelige sten i teltet, eller hvad med at tilberede heksefingre over bål eller lave store sæbebobler. På scenen er der koncert med Ulrik Music kendt fra Romhandleren og i pausen kan man opleve Drag Queen ”Mizz Privileze”, som er kendt fra TV2´s udsendelse ”Danmark har talent”. Der er selvfølgelig også spændende tilbud at finde i de mange specialforretninger og restauranterne står klar med lækkerier til både mave og hals. Aftenen slutter med et kæmpe fyrværkerishow på Blokhus Strand klokken 21.15.

Sweet Halloween
Torsdag 21. oktober er der med Sweet Halloween en hel oplevelsesdag med masser af søde smagsoplevelser. Deltag f.eks. i flødebolle-mesterskabet og spis alle de flødeboller, som du kan. Pynt Halloweenkager med Sara Græsborg kendt fra ”Den store bagedyst” og vær med i et hyggeligt og sjovt sukkermonsterløb, hvor der skal findes slik. En rigtig sukkersød oplevelsesdag.

Kartoffelferie
Efterårsferien blev i gamle dage kaldt kartoffelferien, hvor børn fik fri, så de kunne hjælpe med at grave kartofler op. Ude i skoven kan man sammen med de søde frivillige 20. oktober prøve kræfter med lidt sjovere kartoffelaktiviteter end i gamle dage.
Lav eksempelvis dine egne kartoffelpandekager, udforsk din kreative side med kartoffeltryk, eller hvad med at lave dine egne kartoffelchips. Det finder sted på Gateway-pladsen. En anden Blokhus-klassiker er det store kartoffelløb, hvor 100 nummererede kartofler gemmes i Blokhus, ved Gatewaypladsen og i Hune. Finder man en kartoffel kan den byttes til en præmie hos Ny Form i Blokhus.

Aktiv i naturen
Områdets helt særlige og smukke natur med skov, den brede hvide strand og det brusende Vesterhav danner også rammen om oplevelser i efterårsferien.
Tag f.eks. et forfriskende morgenbad i Vesterhavet sammen med badeklubben Søstjernerne hver morgen klokken 08.00, hop på MTB og udforsk området med Saltum Trim, Spil lasergame og se hvem der er den bedste skarpskytte eller hvad med at tage med vandreklubben Fodslaw på en skøn efterårsvandring på ukendte stier?

Street Friday
Til de unge er der mange fede aktiviteter særligt fredag, når der afholdes Street Friday på Blokhus Torv.
Her kan man lave sit eget graffitiværk med streetartist Mille Berger, spille fodbold i den lukkede Panna-bane, deltage i det superseje Snapchat opgaveløb, gå til casting som børnemodel og deltage i en fed freestyle fodbold konkurrence.
På Scenen vil bandet JAAIIL fyrer op under tilskuerne, inden House of Dances dygtige dansere vil vise de nyeste moves indenfor streetdance.
Alt i alt er der lagt op til en efterårsferie med en masse sjove aktiviteter, hvor der er garanti for højt humør og god underholdning. Derudover byder ugen på anderæs, hoppedag i teltet, cirkus Charlie, ravjagt, guidede turer og meget meget mere som kan ses i programmet.
– Det bliver bestemt ikke kedeligt at holde efterårsferie i Blokhus lover Jannie Ratke.

Læs om fantastiske oplevelser og events