Brovst

Aktive lørdage i Skovsgaard giver fællesskaber

I går lørdag var der igen Aktive Lørdage i Skovsgaard, og det benyttede mange familier sig af til at mødes og havde det sjovt sammen.
Denne gang var det gymnastikafdelingen i Skovsgård/Brovst KFUM IF, der stod for aktiviteterne, som begyndte med fælles opvarmning ved multibanen bag Skovsgaard Multihus, inden der blev leget, løbet og tumlet på en airtrack og trampolin.
Der var ca. 60 deltagere, som også dystede i bl.a. sækkevæddeløb, “samarbejds-ski”, vendespils-stafet og samarbejde på “Rend og hop”-stien.
Til sidst skulle det for alvor afgøres hvem, der var stærkest – de voksne eller børnene. Det blev vist de voksne, der løb med sejren.
Dagen blev afsluttet med en kold sodavand og lækre mad-poser fra Chenillen. Alle deltagere fik en mulepose med Aktive familiers flotte logo. Poserne var sponseret af Sportigan.

En masser fællesskaber
Det er fem foreninger, der er gået sammen om de aktive dage, som er tilpasset familier med børn i alderen 0-12 år.
Det giver mulighed for at samle byen på tværs og danne nye fællesskaber mellem familierne, foreningerne og lokalområdet.
– Vi vil gerne have fat i de familier, som ikke deltager i foreninger i forvejen, og så skal aktiviteterne foregå ude i naturen. Vi har så mange dejlige steder og ting i lokalområdet som havnen, multibanen, rend og hop stien, eller på heden hos spejderne, forklarer Pia Skifter Sørensen, formand for Skovsgård/Brovst KFUM IF.
– Desuden er vi fem lidt forskellige foreninger, som har fået et fantastisk samarbejde, og aktiviteterne giver folk mulighed for at se, hvem det er, de skal gå til, hvis de vil med i boldklubben eller en anden forening, fortæller hun.

De fem foreninger:

  • Skovsgård/Brovst KFUM IF, gymnastikafdelingen
  • Attrup Bådelaug
  • Skovsgaard Boldklub.
  • Brovst Rideklub
  • KFUM-spejderne i Skovsgaard

Aktive Lørdage har fået 189.000 kroner fra Nordea Fondens Her Bor Vi-pulje.
Det har gjort det muligt for foreningerne at købe de remedier, de skal bruge til de fælles arrangementer, eksempelvis har rideklubben købt kæpheste, boldklubben har købt fodbolddart og Attrup Bådelaug paddleboards og havkajak, mens spejderne har købt bålfad.
Desuden giver donationen mulighed for at give en t-shirt til alle samt lidt at drikke og spise, som en sandwich eller ristet pølse.
– Det vigtigste er, at det skal være gratis, understreger Pia Skifter Sørensen.
Der er foreløbig planlagt fem Aktive Lørdage, og derefter skal arrangørerne finde ud af, om de skal tage en omgang mere.
– Et alternativ kunne være, at det er noget, man kan gå til i en forening for eksempel en eller to lørdage om måneden, så man kan mærke det fællesskab, det giver at være med i en forening, siger Pia Skifter Sørensen.

Læs om fantastiske oplevelser og events