Nyheder
imported

Aktivitet: (Naturlige) familieoplevelser i efterårsferien

Naturstyrelsen inviterer voksne og børn til at opleve naturen med drager, på cykel, til hest og som i gamle dage.

Aktivitet:

-> Se programmet her: /UserFiles/file/1415%20Naturstyrelsen%2001.pdf & /UserFiles/file/1415%20Naturstyrelsen%2002.pdf

(Naturlige) familieoplevelser i efterårsferien

Naturstyrelsen inviterer voksne og børn til at opleve naturen med drager, på cykel, til hest og som i gamle dage.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Dragebyg i Skulpturparken

I Skulpturparken ved Kulturhuset Blokhus, er der søndag d. 11. oktober Dragebyg for børn fra kl. 11.00 – 13.00. – Vi skal bygge gammeldags drager sammen med børnene. Det er slet ikke svært, så i kan sagtens have de yngste med. Og så er det sjovt at sætte sit personlige præg på sin egen drage. Hvis vejret tillader det prøver vi at flyve med dragerne på pladsen. Bemærk, at Dragebyg er en del af Kulturhuset Blokhus’ børneweekend i forbindelse med Efterårsferien.

Café kringletur

Tirsdag den 13.oktober – Kl. 13.30 til ca. 15.30 er der i år er der fokus på rådyret, når deltagerne cykler ind i Blokhus Klitplantage.  – Det er en tur hvor vi nyder naturen på cykel, og snakker om dyrelivet og naturen. Vi kommer også forbi Skovsøen, hvor vi skal fiske med fiskenet, fortæller Merete Fuglsang Hansen, Hune – Blokhus Cykeludlejning, som udlejer cykler til anledningen.  Hune Bageren serverer en gratis bolle til børnene ved bageovnen i Gatewayen og kaffe til de voksne, som arrangeres af Naturstyrelsen i samarbejde med Hune Bageren og Hune-Blokhus Cykeludlejning.

Kartoffelferie og familieaktivitetsdag

Onsdag den 14. oktober – kl. 11.00 til 16.00 er der fokus på gamle dage og familien til aktivitetsdagen i Blokhus Klitplantage. – I gamle dage holdt børnene fri fra skole i efterårsferien og var nødt til at arbejde i kartoffelmarken, da vinterføden skulle i hus, og vi skal også ’smage på’ gamle dage, fortæller Helle Larsen, Hune Bageri.   Der skal bl.a. laves bagte kartofler og smagsprøver på bl.a. kartoffelsuppe i den store bageovn på picnicpladsen. – Der skal leges, bages og fortælles historier om naturen, afslutter hun.   

Guidet hestevognsture

Fredag d. 16. oktober kl. 11-12,30 og igen kl. 13-14.30 er der hestevognsture i Klitplantagen med et imponerende dyreliv, snoede veje, hemmelige stier, åbne pladser og herlige anekdoter.Naturstyrelsen har i løbet af sommeren haft flere guidede hestevognsture, – og det var en succes med fyldte vogne, glade deltagere og mange spændende anekdoter, fortæller naturvejleder, Søren O. Sørensen med et smil. Han glæder sig til igen, at guide interesserede med rundt i hestevogn, der naturligvis føres af en erfaren hestekusk

Læs om fantastiske oplevelser og events