Nyheder
imported

Aktivitetsforslag: Opdag skønne naturperler

Vi fortsætter i denne udgave af Blokhus avis med at give Jer inspiration til at komme forbi et eller flere af områdets naturperler, hvor I kan opleve noget af egnens mest storslåede natur, samtidig med at I nyder stilheden.

Tekst: Louise Kande

Den danske ørken 

Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, som ikke er standset med tilplantning og dette overvældende natursceneri er et selvfølgeligt udflugtsmål. Milen består af en 1000 m lang og 1000 m bred sandbunke, rummer ca. 4 mio. m3 sand og har sit højeste punkt 40 m over havet. Den flytter sig med vinden med mere end 15 m årligt i øst-nordøstlig retning mod Kattegat.

Løkken Mole

Løkken Læmole blev bygget i 1927-1931 og ombygget i 1950’erne, og dens primære funktion er at skabe læ for fiskerne, der trækker bådene op på stranden. I 2015 blev molen indviet igen efter et stort stykke renoveringsarbejde og således skaber molen grundlag for nye aktiviteter og styrker sammenhængen mellem by og hav. Der er solskinsplads og skønne nye faciliteter til lystfiskere som trækker deres både op i læ fra molen. Molen, som er ca. 200 m lang indbyder også til solnedgangsforestilling fra 1. række.

Svinklovene ved Svinkløv 

Svinklovene er navnet på en del af det dramatiske landskab ved Svinkløv Klitplantage, et 700 hektar stort statsejet område med offentlig adgang. Fra Svinklovene får du en storslået udsigt over Jammerbugten og det historiske Svinkløv Badehotel. Her er der højt til himlen, du får frisk luft i kinderne kan sætte kryds ved et internationalt bevaringsværdig område – et EU habitatområde.

Landets eneste fuglefjeld: Bulbjerg 

Bulbjerg er en 47 meter høj kalkstensknude, og i havet ud for Bulbjerg kan du ved lavvande skimte resterne af Skarreklit – en 16 meter høj kalkstensklippe, som indtil 1978 stod som en kæmpe "hugtand" i havet ud for Bulbjerg. Besøg bunkerne på stedet og nyd en helt fantastisk udsigt fra toppen. Tag også trappen ned og oplev naturen og stranden nedenfor fuglefjeldet.

Læs om fantastiske oplevelser og events