Blokhus

ALDI i Hune overgår til REMA 1000

Konkurrencemyndighederne har godkendt handlen
ALDI Danmark

Handlen omkring de 114 ALDI-butikker og tre logistikcentre, der skulle overdrages til REMA 1000 er nu godkendt af de danske konkurrencemyndigheder, og butikkerne overdrages i løbet af de næste tre måneder. Handlen omfatter også butikken i Hune.

I december 2022 meddelte ALDI, at kæden vil forlade det danske marked efter at have indgået en aftale med REMA 1000 om overdragelse af hovedparten af de danske aktiviteter. Dog skulle handlen først godkendes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og den foreligger nu. 

-Jeg er glad for, at handlen med REMA 1000 nu er godkendt af myndighederne, så vi kan påbegynde overdragelsen af butikker og personale. Det kommer til at tage omkring tre måneder, så vi kan give kunderne en god oplevelse med vores ophørsudsalg og sikre en god og tryg proces for de medarbejdere, der får REMA 1000 som ny arbejdsgiver, siger Finn Tang, administrerende direktør i ALDI Danmark i en pressemeddelelse.

Fremtiden for ALDI i Hune

Handlen omfatter også ALDI i Hune, og den vil derfor blive lukket indenfor den nærmeste fremtid.

-Det er helt sikkert, at den bliver lukket indenfor de næste tre måneder, men der er ikke sat en endelig dato for det endnu, oplyser Louise Wendelbo, Kommunikationschef i ALDI, til Blokhus Avis.
Indtil videre starter vi med lukning og ophørsudsalg i 9 butikker, og herefter følger lukning og overdragelse af de resterende butikker i løbet af ca. tre måneder.

De sidste ALDI-butikker på dansk jord forventes at lukke i slutningen af november.

I region Nordjylland er der 18 ALDI butikker tilbage, og der er ikke planlagt ophørsudsalg for nogen af dem endnu. Hvornår det sker vil blive offentliggjort indenfor den nærmeste fremtid.

Kæden har allerede lukket nogle af forretningerne beliggende i den nordvestlige del af Nordjylland herunder bl.a. i Løkken, Hjørring og Fjerritslev.

Når ophørsudsalget starter i Hune, så vil det formentligt foregå i en uge fra fredag – torsdag i følgende uge.

Det begynder om fredagen med rabat på 30 % henover weekenden, siger Louise Wendelbo. Mandag-tirsdag fortsætter vi med minus 50 %, og hvis ikke butikken er tom, så bliver der 70 % onsdag og torsdag. 

 

REMA 1000 eller ej

REMA 1000 oplyser til Blokhus Avis, at det endnu ikke ikke er afgjort om den lokale ALDI forretning i Hune bliver til en REMA 1000.

-Ud af de 114 købte ALDI forretninger planlægger vi at åbne 60-80 nye REMA 1000 butikker, og resten bliver solgt videre til andre.

Hvad fremtiden er for den lokale ALDI forretning er derfor endnu uvis.

-Vi overtager også medarbejderne fra alle de nyerhvervede forretninger. Alle skal orienteres omkring de nye forhold inden vi kan sige, hvad den endelige plan bliver, oplyser kommunikationschefen Jonas Schrøder fra REMA 1000.

Læs om fantastiske oplevelser og events