Blokhus

Alternativt bål skabte midsommerstemning

 | FOTO: Poul Nymark
Vellykket sankthansfest på trods af afbrændingsforbud

På trods af afbrændingsforbud, der blev udstedt et par dage før 23. juni valgte Erhvervsforeningen Destination Blokhus, at fastholde det planlagte program.
I stedet opfandt de et alternativt bål bestående af lys og røg, som skabte en illusion af ild inde i bålet og sankthansaften var reddet.
Arrangørerne kan nu se tilbage på en vellykket aften, hvor gæster på trods af mangel på det normale bål valgte at hygge sig på Blokhus strand med musik, taler og det særlige sankthansbål.
-Taget i betragtning af at vi havde afbrændingsforbud, og der tilmed blæste en strid vind fra vest med en hastighed på 8-9 m/s, var arrangementet godt besøgt selvom det naturligvis ikke var på samme niveau som sidste år, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel, siger Jannie Ratke, eventansvarlig i Destination Blokhus.

Taler, musik og bål

Aftenen blev indledt af cirka 175 norske deltagere i Nordsø Festival, hvor de dygtige tamburspillere marcherede fra Blokhus torv til stranden. Efterfølgende leverede hvert korps en minikoncert inden der blev taget hul på det øvrige program. 
Fra kl. 19 var Petrols på plakaten. 

-De formåede virkelig at lave en fest med deres brede repertoire af danske og udenlandske hits, og dansegulvet foran scenen var fyldt med energi, siger Jannie Ratke, eventansvarlig i Destination Blokhus.
Borgmester Mogens Gade holdt en smuk midsommertale, hvorefter det alternative bål blev ”tændt”. Det foregik ved hjælp af et lyssværd ført af Michal Krause, som trofast har tændt bålet i Blokhus de sidste 34 år.
Anført af Petrols blev Midsommervisen sunget mens det alternative bål ”brændte” og gæsterne kunne nyde stemningen med klitterne til den ene side og Vesterhavet og en smuk solnedgang på den anden side.

Tak til frivillige

-Arrangementet var kun muligt at gennemføre takket være Danmarks bedste frivilligkorps, siger Jannie Ratke.
De frivillige startede tidligt på dagen med at forberede aftenens fest og sørgede også for, at man kunne købe en kold fadøl i baren. Desuden var en gruppe af dem med til at bygge bålet, hvilket krævede hårdt fysisk arbejde med at fælde og transportere træstammerne til stranden.
-De frivillige gør altid et stort stykke arbejde i forbindelse med afvikling af denne type events, afslutter Jannie Ratke.

Læs om fantastiske oplevelser og events