Brovst

Ansatte i hjemmepleje kan blive testet på skolerne

Efter sommerferien tilbydes elever på skolerne fortsat tilbudt hurtigtest i flere kommuner. For at udnytte testkapaciteten bedst muligt, tilbyder Jammerbugt Kommune nu alle ansatte i hjemmeplejen, at de kan blive testet på skolerne.
Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Flere muligheder
Ferien er slut, og alle er retur på skolerne. Derfor tilbyder Jammerbugt Kommune atter at teste elever og personale i skoletiden. Det sker for at sikre, at så mange som muligt bliver testet, og dermed skabe tryghed i forhold til at opdage og inddæmme eventuel smitte.
For at udnytte testkapaciteten på skolerne, har kommunen valgt at tilbyde medarbejderne i hjemmeplejen, at de kan blive testet på skolerne.
Netop den gruppe medarbejdere er oplagt, da kommunen er forpligtet til at teste ansatte i hjemmeplejen regelmæssigt, da de er kontakt med sårbare borgere. Og med 12 skoler i kommunen, har de mulighed for at vælge en skole tæt på deres arbejdssted, når de skal testes.
– Vi har ledig kapacitet hos vores podere på skolerne. Derfor har vi valgt at tilbyde hjemmeplejen at blive testet på skolerne i kommunen, da vi er forpligtet til at teste dem regelmæssigt. De er på landevejen og har dermed nemt ved at lægge vejen forbi en af skolerne med teststeder. Det har også den fordel, at hjemmeplejen sparer den tid, de skulle bruge på at teste sig selv i Sundhedsforvaltningen, forklarer Helle Nørgaard Pedersen, der er chef for skole- og dagtilbudsområdet.

Justerer løbende
Med testmuligheder på 12 skoler, har medarbejderne i hjemmeplejen rig mulighed for at blive testet tæt på det område, hvor de kører ud til borgerne. Planerne for, hvornår de kan blive testet, er sendt ud til hjemmeplejen, og de skal bare møde op på de pågældende tider.
– Vi holder løbende øje med behovet for test og justerer derefter, når det giver mening, så anvender vi testkapaciteten på andre områder, og her har vi fundet en god samarbejdsmodel med de ansatte inden for seniorområdet, som skal testes løbende, uddyber Helle Nørgaard Pedersen.

Læs om fantastiske oplevelser og events