Nyheder
imported

Antikviteter, retro, kunst og design

Fra torsdag d. 31. juli og fire dag frem afvikles Antikmessen i Løkkenhallen for 39. gang og standene er bookede af udstillere til sidste plads.

Løkken:

Fra torsdag d. 31. juli og fire dag frem afvikles Antikmessen i Løkkenhallen for 39. gang og standene er bookede af udstillere til sidste plads.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

 

Man skulle ikke tro det muligt, at nogen kunne arrangere en årlig messe 39 gange i træk, men det er ikke desto mindre, hvad Bitten og Carl Sørensen fra Lønstrup gør.

– Forklaringen er, at min kone og jeg ikke er blevet 39 år ældre siden 1975, siger Carl og lyder næsten som om, at han selv tror på det.

Carl og Bitten driver desuden til hverdag Gule Længe Antik i Lønstrup. For mange år siden var antikviteter noget helt andet end det er i dag.

– Det er interessant at se, hvordan moden så at sige skifter. Omkring 1975 var ting som hollandske fliseborde og engelske standure hot stuff. Sådan et ur kan man dårligt sælge i dag, fortæller Carl.

– Antik-begrebet er blevet mere rummeligt. I dag har vi også retro-begrebet, designede møbler, moderne kunst, landstil og haveting som stentrug, søljer og jernting. Og ja, endda unikke ting inden for ler, fajance, porcelæn, sølv guld og andre metaller. Jeg vil næsten sige, jo mere egenartede, des bedre. Så naboen ikke kan hitte det samme, fortsætter han.

Carl medgiver, at de mange tv-programmer om antik er med til at stimulere interessen for den fælles kulturarv. Og for, hvordan man finder sager af værdi – men også for at indrette sig interessant ud fra sin egen personlige smag.

Læs om fantastiske oplevelser og events