Nyheder
imported

Bad mellem flagene – og husk væske

Livreddernes gode råd i sommervarmen: Varmt vejr, mange feriegæster og gode råd fra Livredderne på Blokhus strand

Tekst: Lotte Kande – Foto: Poul Nymark

Vejrudsigten lover varmt vejr i de kommende uger, hvor mange danskere holder ferie. Tager man til vandet for at køle af, opfordrer TrygFondens kystlivreddere til, at man bader mellem de rød-gule flag, hvor livredderne holder opsyn. Samtidig er det vigtigt at huske godt med både væske og solcreme.

Vælg de strande hvor der findes livreddere

Meteorologerne lover solrigt sommervejr og høje temperaturer i de kommende dage og uger, hvor mange danskere holder ferie. TrygFondens kystlivreddere er klar til et stort rykind og opfordrer alle, der får lyst til en dukkert, til at vælge en strand eller et havnebad, hvor der er livreddere. – Vi har mange dejlige og brede strande i Danmark, og man kan sagtens sprede sig godt ud på de lange strækninger og dermed holde afstand og tage hensyn til hinanden. Men når man skal i vandet, så søg hen i livredderzonen og bad mellem de rød-gule flag i strandkanten. Her holder livredderne hele tiden øje med, hvad der sker, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Husk væske

Tager man på stranden, anbefaler livredderne også at huske rigeligt med drikkevarer, så man undgår dehydrering. På meget varme dage har livredderne flere gange oplevet, at badegæster får brug for hjælp, fordi de er overophedede og afkræftede.

– Når det er varmt, mærker man ikke altid tørst og sult, som man plejer. Men kroppen har stadig brug for energi, og det er utrolig vigtigt, at du får nok væske, så gør som livredderne og tag en god madpakke med frugt, en sandwich og rigeligt med vand med i strandtasken og suppler gerne med saft, juice eller sodavand. Så har du kræfter til at gå i vandet og får en sjovere oplevelse. Husk også, at med det gode vejr følger mange mennesker, så hold ekstra godt øje med børnene, hvis de er med på stranden, lyder det fra Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning.

– Et godt råd er også at tage en pause fra solen indimellem. Søg skygge under en parasol eller gå en tur op til ishuset. Og husk så endelig at smøre rigeligt med solcreme på, så du undgår solskoldninger, siger Lasse Serup Jensby.

Besøg livreddertårnet

Børn er også velkomne til at komme hen til livreddertårnet og få en ”Håndbog til små livreddere”. Med håndbogen kan de gå på opdagelse på stranden, gætte fup eller fakta, lære sjove øvelser i vandet og en masse andet sjovt. Bogen kan også downloades hjemmefra på Respektforvand.dk

Livredderne er på vagt både på Blokhus og Løkken Strand hver dag fra kl. 10-18 frem til den 19. august, hvor de vil passe på badegæsterne og informere om badesikkerhed. 

Gode råd til strandturen i sommervarmen

  • Medbring rigeligt med mad og især drikke
  • Husk solcreme
  • Søg skygge indimellem
  • Bad mellem livredderflagene
  • Slip ikke børnene af syne

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events