Nyheder
imported

Bag Klitten: P. Thomsen

Han elsker Blokhus og benytter enhver lejlighed til at fremhæve, hvor fortræffeligt her her. Poul Thomsen, i folkemunde oftest omtalt P.Thomsen er et stort aktiv for området.

Tekst: Trine Bjerg – Foto: Poul Nymark

Han elsker Blokhus og benytter enhver lejlighed til at fremhæve, hvor fortræffelig og dejlig en by, vi bor i. Han er altid frisk på at tage fat, når der skal stables et arrangement på benene i byen og så er han vild med kanelsnegle (!) Vi mødes en hyggelig december eftermiddag, hvor den første sne er faldet. Kaffen er skænket i kopperne og de hjemmebagte småkager dufter indbydende og så går snakken ellers lystigt, for hos Lise og Poul Thomsen er hygge og det sociale liv i højsædet.

Fast bopæl i Blokhus

Poul Thomsen, i folkemunde oftest omtalt P.Thomsen, har sammen med sin kone, Lise, boet fast i Blokhus siden 2004, hvor de solgte huset i Aalborg og slog sig ned bag klitterne i badebyen. Blokhus var dog ikke et ukendt sted for dem, da de i en længere årrække havde haft sommerhus kun et stenkast fra, hvor de i dag bor. Sommerhuset har de dog stadig tilknytning til, da det i dag er overtaget af deres børn. Da Poul og Lise flyttede fast til Blokhus i 2004 var de hurtige til at engagere sig i byens sociale liv og Poul, der igennem adskillige år havde været med i Lions Club fik sit medlemskab overflyttet til den lokale afdeling og havde dermed hurtigt etableret et lokalt netværk.

At være frivillig

Lysten til at deltage i det frivillige arbejde har altid været der også helt tilbage i de unge år, hvor Poul var aktiv i FDF og senere engagerede han sig også i sit arbejdsliv på bl.a. Aalborg Portland i faglige foreninger og hvad der ellers dukkede op.

Hans mangeårige engagement som formand i Hune-Blokhus Borgerforening betød ikke mindst startskuddet til råvaremarkederne, der afholdes hvert år i Blokhus i sommermånederne og Lise husker tydeligt de første år, hvor hun stod på markedet og solgte sine berømte hjemmebagte rugbrød. – Vi startede lørdag morgen, hvor vi hentede 25 liter kærnemælk på Aabybro Mejeri, købte mel og hvad der ellers skulle til. Så blev der ellers æltet og bagt uafbrudt indtil markedsdagen tirsdag. Om natten satte vi vækkeuret til at ringe, så vi kunne tage brød ud og sætte nyt ind, indtil vi tirsdag morgen stod klar med 70 hjemmebagte rugbrød og det hele foregik i sommerhusets lille ovn, fortæller Lise.

Råvaremarkederne er efterhånden blevet en fast og integreret del af sommerlivet i Blokhus, men for P. Thomsen er det ikke ensbetydende med at ligge på den lade side. Han er stadig meget engageret i arbejdet i Lions, ikke mindst de store loppemarkeder, desuden har han de seneste år også været tovholder på torvemarkederne i Blokhus, der afholdes hver torsdag som optakt til torsdagens koncerter på Torvet.  Både Lise og Poul deltager også aktivt i pensionistforeningens arrangementer. Samstemmende fortæller de, at Blokhus er et dejligt sted, også når man er blevet ældre, fordi der er mange forskellige ting, man kan engagere sig i og alderen er ikke nogen hemmelighed. P. Thomsen rundede for ganske nyligt de 70.

Årets frivillig 2015

P. Thomsens store engagement i det lokale liv betød også, at han i 2015 fik prisen som "Årets frivillig", en tradition indført af Erhvervsforeningen Destination Blokhus, som et skulderklap til én, der gør og har gjort en særlig indsats for byen.

En opfordring

De mange frivillige i Blokhus og deres enorme arbejde har med tiden været med til for alvor at sætte Blokhusområdet på landkortet, men P. Thomsen kunne godt tænke sig, at flere yngre ville engagere sig i arbejdet. – Mange af os i "frivilligkorpset" har efterhånden passeret 70, så det kunne være fint, hvis også nogle yngre kræfter kunne afse tid til at deltage i noget af arbejdet og det er vigtigt at påpege, at melder man sig som frivillig, så deltager man naturligvis udelukkende i det omfang man selv kan afse tid og kræfter til det, siger Poul.

Udover det store engagement i livet i Blokhus bliver der også rig lejlighed til at se sig om i verden eller besøge børnene og børnebørnene i Århus. Et fast punkt på programmet for Poul og Lise er, at de hver vinter tager på en længere rejse til sydligere himmelstrøg, for så at vende hjem fulde af energi til at deltage i sommerens mangfoldige liv i Blokhus.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events