Nyheder
imported

BAG OM IVÆRKSÆTTERPRISEN

Per Kalstrup Christiansen vinder titlen som årets iværksætter i Region Nordjylland på baggrund af sit engagement i udvidelsen af forretningslivet i Blokhus.- Men der skal én, to..ti(ne) til tango.

Bag om iværksætterprisen

Per Kalstrup Christiansen vinder titlen som årets iværksætter i Region Nordjylland på baggrund af sit engagement i udvidelsen af forretningslivet i Blokhus.- Men der skal én, to..ti(ne) til tango.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Sådan lyder det fra Per Kalstrup Christiansen, der med en innovativ  4-etagers livsstilsbutik, har vist, at Blokhus hører til på landkortet. Samtidig har han skabt jobs og været en stor inspiration for mange i lokalområdet.

Bag om prisen

– Per Christiansen er en ihærdig iværksætter, der de sidste mange måneder har investeret meget tid og mange kræfter i at realisere Livsstilshuset KALSTRUP, og på den måde er med til at bære udviklingen frem lokalt. Sådan lød det fra Minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen til prisuddelingen d. 17. marts i Thingbæk Kalkminer/Rebildcentre.

– Anerkendelsen bag, at Tine og min indsats i Blokhus-området er med til at gøre en stor forskel, gør mig helt vildt glad. Det har været naturligt for os at stå sammen omkring hele KALSTRUP-konceptet. Det har været en fælles beslutning at skabe livsstilshuset, og fagligt supplerer vi hinanden, og går egentlig ikke ind på hinandens enemærker, understreger Per og smiler.

– Jeg er nok en typisk vækstpotentiel iværksætter som kaster en masse bolde i luften, og Tine er unik i forhold til at give den rette sparring, og så er det ingen hemmelighed, at hun evner at få samling på alle trådene.

– Jeg vil aldrig blande mig i hans kreative, målrettede og ambitiøse måde at drive forretning på, og han vil heller ikke irettesætte mig, når jeg dikterer hvilken stil eller koncept vi skal arbejde ud fra, supplerer Tine, og fortsætter: -Vi har en fælles mission med Blokhus som destination, vi tænker fuldstændig ens og fungerer i realiteten næsten som en person. Det giver et ekstra overblik, slutter hun med varme i stemmen.

Prisvinderne fra Region Nordjylland går videre til landsfinalen

Den nationale vinder af Landdistriktspriserne 2015  udpeges  af en national dommerkomite til  finalen på den årlige Landdistriktskonference, som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter afholder den 23. og 24. april 2015 på Sørup Herregård. I finalen deltager to vindere fra hver af Danmarks fem regioner, indenfor kategorierne Årets Ildsjæl og Årets Iværksætter.

– Der findes i landdistrikterne et særligt potentiale for iværksætteri og for opstart af små virksomheder. Der sidder mange mennesker rundt i landet, der har spændende og nyskabende idéer. Der er mange arbejdsomme lokale ildsjæle og mange iværksættere. Og de skaber nye virksomheder som giver nye jobs og udvikling i landdistrikterne, fortæller Minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen.

FAKTA:

Landdistriktspriserne blev indstiftet i 2012 i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Formålet med priserne er at hædre personer, der har gjort en særlig indsats i landdistrikterne.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter uddeler prisen som årets iværksætter til en person der:

  • har gjort en særlig indsats for at skabe nyt erhverv, nye jobs og fremme lokalområdets økonomi
  • formår at udnytte områdets stedbundne ressourcer til nye erhvervsformål
  • strategisk agerer i netværk
  • kan agere forbillede og give inspiration til fortsat udvikling

Læs om fantastiske oplevelser og events