Aabybro

Behandler plan for nye byggegrunde i rekordfart

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

– Et af de projekter, som Jammerbugt Kommune vil fremrykke i forbindelse med støtte til erhvervslivet, er byggemodningen af Horsbækken etape 3 i Aabybro med 18 nye byggegrunde.

Behandling på behandling
Det kræver udarbejdelse, høring, klagefrist og vedtagelse af en ny lokalplan samt tillæg til kommunalplanen.
Og alene behandlingen af planarbejdet vil normalt tage et halvt års tid, blandt andet fordi planforslagene skal behandles i teknik- og miljøudvalget, økonomiudvalget samt kommunalbestyrelsen – både når planerne sendes i høring, og når de vedtages.

Mere ansvar
Men for at sætte fart under den proces op, så indstiller økonomiudvalget til kommunalbestyrelsen, at den finder et sjældent anvendt værktøj frem i værktøjskassen.
Kommunalbestyrelsen skal i dette tilfælde give teknik- og miljøudvalget lov til at behandle og vedtage lokalplanen selv, og det vil give en tidsbesparelse på op til tre måneder.

Mangler grunde
Det betyder, at boligområdet kan udvikles inden udgangen af 2020, hvorimod det i de oprindelige planer havde været klar til salg i sommeren 2021.
– Vi mangler kommunale byggegrunde i Aabybro. Der er kun en eller to tilbage. På denne måde speeder vi processen op og kan få byggemodnet nye grunde allerede i år, siger borgmester Mogens Chr. Gade (V).


Det vil betyde, at tidsplanen for planarbejdet ser sådan ud:

  • Behandling i teknik- og miljøudvalget 22. juni
  • Forslag til kommuneplantillæg og forslag til Lokalplan udsendes umiddelbart herefter i 8 ugers høring.
  • Endelig vedtagelse i teknik- og miljøudvalget 21. september 2020.
[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Læs om fantastiske oplevelser og events