Aabybro

Biersted Kirke reducerer antal gæster til julegudstjeneste

Efter de seneste restriktioner fra kulturministeriet som følge af Covid-19 reducerer Biersted Kirke i antallet af personer, der kan deltage i gudstjenesterne juleaftensdag i henholdsvis Biersted Hallen og Nørhalne Hallen.

Kirken ikke egnet
I stedet for hhv. 230 og 250 deltagere må der nu komme 130 gæster til hver af de to gudstjenester, oplyser sognepræst Sofie Gjørup Winkel.
Biersted Kirke er ikke egnet til at huse flere gudstjenester efter hinanden, når der skal tages hensyn til Corona og udluftning.
Derfor har kirken som tidligere omtalt valgt at flytte gudstjenesterne til de to haller for at give flere mulighed for at komme til julegudstjeneste.

Trygge ved hallerne
Og helt at aflyse kan ikke lade sig gøre.
– Som kirke og sogn er vi forpligtet til at holde mindst én gudstjeneste juleaftensdag. Hvis man ønsker at aflyse, så skal man søge biskoppen om tilladelse. Og vi kan se, at andre kirker har fået deres ansøgninger om aflysninger afvist, siger Sofie Gjørup Winkel.
– Og vi er helt trygge ved at holde gudstjenesterne i hallerne, understreger hun.
Dørene åbner en halv time før, og man bliver anvist en plads. Husk mundbind eller visir når man går og står.
Desuden skal man have en billet og der er stadig gratis billetter at hente i brugsen i Biersted og i brugsen i Nørhalne.

Læs om fantastiske oplevelser og events